- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

За спробу прибрати до рук більше двох мільйонів АМКУ через суд стягнув 50 тисяч

Опублікував Editor 11.07.2013 @ 08:55 в Новини | No Comments

Запорізьке відділення Антимонопольного комітету України через суд змусило сплатити штраф порушника конкурентного законодавства. Рішення [1] про стягнення з ПП “Базіс-Партнер”  25 тисяч штрафу та 25 тисяч пені за позовом держустанови прийняв Господарський суд Запорізької області.

Відділення АМКУ вказувало на рішення адміністративної колегії, яка встановила факт погоджених дій між ПП “Базіс-Партнер” та ТОВ “Тр-консалтинг” під час проведення тендеру на закупівлю трансформаторів для ВАТ “Запоріжжяобленерго” в 2011 році. Тоді, згідно з протоколом оцінки конкурсних торгів переможцем визнали ТОВ “Тр-консалтинг”.

Колегія АМКУ прийняла рішення [2] про факт погоджених дій та спотворення результатів торгів 22 лютого 2013 року. В результаті обом підприємствам нарахували штраф в розмірі 25 тисяч. Разом з тим, ПП “Базіс-Партнер” у встановлені два місяці його не сплатило, тож і отримало в позові 25 тисяч пені за прострочку за час, коли АМКУ збирався йти до суду.

Останній своє рішення мотивував аргументами колегії антимонопольного комітету. Головні з них – це реєстраційні номери та дати необхідних документів, що подаються для участі в торгах.

Так, ТОВ “Тр-консалтинг” та ПП “Базіс-Партнер” надали власні пропозиції на торги в один день – 06.04.2011р.

У складі конкурсної пропозиції на торги надано довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів, які отримано в різних податкових, однак зазначені документи у обох учасників завірені у одного нотаріуса – Савєльєвої Є. О. в один день та мають послідовні реєстраційні номери.

Ідентична ситуація була і по іншим документам: довідки про наявність чи відсутність судимості з УІТ ГУМВС України у Запорізькій області, довідки з Запорізького відділення ДП “Державний центр з питань відновлення платоспроможності та банкрутства”, що підтверджує  відсутність рішення щодо визначення учасника торгів банкрутом.  Листи – заявки учасників про наміри прийняти участь у торгах взагалі мали один вихідний номер.

Також у складі конкурсної пропозиції ТОВ “Тр-консалтинг” надано витяг з ЄДРПОУ на запит Гордєєвої Олени Юріївни, яка є засновником та директором ПП “Базіс-Партнер”.

Судді вирішили, що наведені факти неможливо пояснити випадковим збігом обставин, тож це свідчить про обмін інформацією між двома учасниками та узгоджені дії.

Зазначимо, що за результатом тендеру від 2011 року ТОВ “Тр-консалтинг” мало отримати 2,3 мільйони за постачання трансформаторів. Вже в травні 2012 році  ТОВ “Тр-консалтинг” отримало перемогу по кільком лотам на постачання, знов так, трансформаторів для  ВАТ “Запоріжжяобленерго” на суму 7,67 млн. грн. Чи потрапив цей тендер під пильне око АМКУ невідомо. Але вже перший погляд на протокол розкриття пропозицій змушує замислитися, адже два з шести учасників – ТОВ ВКП “КМП” та ПрАТ “Машторгінвест” – за дивним збігом обставин знаходилися за однією адресою: м. Запоріжжя, вул. Космічна, 119.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2013/07/11/za-sprobu-prybraty-do-ruk-bilshe-dvoh-miljoniv-amku-cherez-sud-styahnuv-50-tysyach/

URLs in this post:

[1] Рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/32279497

[2] прийняла рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/control/zap/uk/publish/article/80317;jsessionid=7AF5EA84A269EC45EAD300C34369D8D8

[3] Чистоту на запорізьких пляжах забезпечать за третину мільйона : http://zp.nashigroshi.org/2013/05/21/chystotu-na-zaporizkyh-plyazhah-zabezpechat-za-tretynu-miljona/

[4] Інтернати знайшли в області лише одного постачальника палива. Кожен свого, улюбленого : http://zp.nashigroshi.org/2013/06/24/internaty-znajshly-v-oblasti-lyshe-odnoho-postachalnyka-palyva-kozhen-svoho-ulyublenoho/

[5] Запорізькі енергетики купили спецавто у кримчанина, але передбачена альтернатива : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/02/zaporizki-enerhetyky-kupyly-spetsavto-u-krymchanyna-ale-peredbachena-alternatyva/

[6] Запорізькі кургани оцінять за чверть мільйона : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/20/zaporizki-kurhany-otsinyat-za-chvert-miljona/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.