- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Прокурорський недосказ

Опублікував Editor 07.08.2013 @ 15:56 в Статті | 1 Comment

Прес-служба Генеральної прокуратури повідомила, що визнано незаконним і скасовано рішення Запорізької міської ради про передачу фізичній особі в оренду земельної ділянки площею 1,2 га вартістю 6,7 млн. грн. Згідно з повідомленням [1], перевіркою встановлено, що Запорізькою міськрадою прийнято рішення про передачу в оренду фізичній особі земельної ділянки для розташування житлового комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями. Проте, відповідно до генерального плану розвитку м. Запоріжжя зазначена земельна ділянка відноситься до земель рекреаційного призначення.

Оскільки правоохоронці обмежилися загальними фразами та не розповіли про подробиці справи, “Наші гроші. Запоріжжя” взяли на себе сміливість деталізувати повідомлення прес-служби прокуратури, згідно з відповідним рішенням [2] Господарського суду Запорізької області, яке опубліковано в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Як сказано в матеріалах справи, позивачем виступив Перший заступник прокурора Запоріжжя, який вимагав скасування рішення Запорізької міської ради № 33/3 від 23.04.2008, яким і було передано земельну ділянку в оренду. За дивним збігом обставин, цього рішення на сайті Запорізької міськради не оприлюднено, на відміну від інших менш одіозних  рішень [3]цієї сесії.

rishennya sesii [4]

Лук’янчиков Олександр Миколайович звернуся до Запорізької міської ради  з заявою про відведення земельної ділянки у вересні 2007 року. Чомусь забувши, що спочатку самі ж депутати на сесії повинні надати дозвіл на розроблення проекту відведення земельної ділянки, Управління земельних ресурсів підготовило та видало завдання на складання Лук’янчикову проекту землеустрою. Потім процес призупинився на півроку, але подальша оперативність держструктур вражає.

Лише 18 квітня 2008 року Лук’янчиков звернувся до відділу регіональної філії Центру ДЗК, яке того ж дня дало  завдання на складання проекту землеустрою, який погодило вже 21 квітня. При цьому, проект погоджували також  з висновками Управління земельних ресурсів у Запоріжжі та Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області від 22 квітня. Свої висновки ДЗ “Запорізька міська санітарно-епідеміологічна станція Запорізької області” надала 18 квітня, як і Запорізька обласна інстанція по охороні пам’яток історії та культури. Головне управління архітектури та містобудування Запорізької міської ради надало свої висновки ще 10 квітня.

Через три дні після звернення – 22 квітня – філія  ДП “Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах” прийняло проект землеустрою та наступного дня держземлевпорядна експертиза склала висновок, що документація не в повній мірі відповідає вимогам чинного законодавства України, встановленим нормам і правилам, повертається на доопрацювання.

Але ж не зупиняти потяг на переїзді – 23 квітня Запорізька міська рада, звісно все зваживши та оцінивши, сказала своє схвальне слово.

karta-tulenina [5]

Лише через три роки прокинулася прокуратура, яка направила прокурорську вимогу до Департаменту архітектури та містобудування, на що отримала відповідь: земельна ділянка по вул. Сергія Тюленіна, 11-а згідно генерального плану Запоріжжя визначена частково як територія спортивних закладів (стадіони) та частково як спортивно-рекреаційна територія (спорткомплекси, басейни). В генеральний план розвитку міста Запоріжжя зміни про призначення території не вносилися. І Департамент лише підготував пропозиції до проекту внесення змін до генерального плану Запоріжжя стосовно зміни функціонального призначення зазначеної земельної ділянки з рекреаційної території на територію багатоповерхової житлової забудови.

І якщо в цей момент Вам, раптом, захотілося подивитися на Генеральний план Запоріжжя, то Вас чекатиме розчарування. На сайті мерії [6] представлена лише загальна неінформативна частина. Більша частина документу під грифом “для службового користування”, доступ до якого мають чиновники певної категорії.

Але більше зацікавлення викликає не Генплан, а міфічна “фізична особа” з прокурорського прес-релізу – Олександр Лук’янчиков. Він є співзасновником вже ліквідованого ТОВ “Стек-експо”.

Ще одним співзасновником цього підприємства була особа з доволі рідкісним ім’ям Позднякова-Кірбят’єва Елліна Геннадіївна. Таке ж ім’я має нинішній депутат [7] Запорізької міської ради від ВО “Батьківщина”.

Звісно, це може бути простою випадковістю, але щоб подальша деталізація прокурорського прес-релізу не перетворювалася на версії та домисли, на цьому мусимо зупинитися…


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2013/08/07/prokurorskyj-nedoskaz/

URLs in this post:

[1] повідомленням: http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=124197

[2] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/32813779

[3] рішень : http://www.meria.zp.ua/test/index.php?id=42

[4] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2013/08/rishennya-sesii.jpg

[5] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2013/08/karta-tulenina.jpg

[6] сайті мерії: http://www.meria.zp.ua/test/index.php?id=24

[7] нинішній депутат: http://www.meria.zp.ua/test/index.php?id=36&pid=150

[8] “Слона то я и не приметил…” : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/22/slona-to-ya-y-ne-prymetyl/

[9] Банкрутство по-запорізьки: гуманний суддя, «смотрящий», Межигір’я та всі-всі-всі : http://zp.nashigroshi.org/2014/05/13/bankrutstvo-po-zaporizki/

[10] Гроші прокурорів : http://zp.nashigroshi.org/2014/06/24/hroshi-prokuroriv/

[11] “Обнал” ім. В. І. Леніна : http://zp.nashigroshi.org/2014/07/18/obnal-im-v-i-lenina/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.