- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Дослідний інститут прикрив псевдопоглиблювачів Бердянського порту

Опублікував Editor 04.09.2013 @ 11:10 в Featured,Новини | No Comments

Господарський суд Херсонської області відмовився стягнути з ТОВ “Іріда” 2,8 млн. грн. на користь ДП “Бердянський морський торговельний порт”. Про це свідчить рішення [1]суду від 20 серпня.

Два підприємства в листопаді 2011 року уклали угоду на виконання робіт з комплексного технічного обслуговування акваторії порту – очищення від мулу. Обидві сторони повністю виконали свої зобов’язання та не мали претензій одна до одної.

Втім, наприкінці 2012 року ревізійна група Держфінінспекції  Одеської області провела позапланову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності порту за 2011-2012 рік.

Згідно висновків, встановлено відсутність днопоглиблюваних робіт, оскільки “визначені глибини у точках проміру, які виконані  промірною групою ДП “БМТП” та нанесені на картах (схемах) весіннього проміру глибин акваторії ДП “БМТП” у 2011 році та у 2012 році (з урахуванням  заносу), суттєво не відрізняються від глибин визначених у точках попередніх промірів глибин, визначених у зведеній відомості попередніх підрахунків об’ємів днопоглиблюваних робіт ТОВ “Іріда”  за червень 2012 року”.

Для встановлення фактично виконаного обсягу робіт, суд направив матеріали до ДП “Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут морського транспорту “Чорномор НДІ проект”. Науковці встановили, що проведені  “Ірідою” роботи відповідають технічному завданню, технічним нормам, вимогам діючих нормативних документів та природоохоронного законодавства України. З огляду на це, суд відмовив у задоволенні позову “Бердянського морського торговельного  порту” до ТОВ “Іріда”.

Як повідомляв в лютому цього року “Транспортний бізнес” [2], перевірка була ініційована УСБУ в Запорізькій області.

У документах ревізії, зокрема, вказано, що роботи з поглиблення виконані в повному об’ємі – 250 куб. м. Але при цьому був двічі оплачений один і той же обсяг робіт у 52,3 тис. куб. м, а також перевищені допустимо оплачувані перебори глибин в 0,3 м.

Разом з тим, за інформацією “Транспортного бізнесу” у виданні “Повідомлення мореплавцям” планували оголосити про зменшення прохідної осадки в акваторії порту  до 7,3 м. з 7,9 м.

На цей момент осадка не зменшилася, проте і не збільшилася. Як сказано в обов’язкових постановах по “БМТП”, порт доступний для суден з осадкою до 7,9 м і при максимальній довжині до 205 м.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2013/09/04/doslidnyj-instytut-prykryv-psevdopohlyblyuvachiv-berdyanskoho-portu/

URLs in this post:

[1] рішення : http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33113408

[2] “Транспортний бізнес”: http://tbu.com.ua/top/v_berdianskom_mtp_proveli_unikalnoe_dnouglublenie.html

[3] Розігруючи 22 мільйони підрядники застопорилися на 400 тисячах : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/08/rozihruyuchy-22-miljony-pidryadnyky-zastoporylysya-na-400-tysyachah/

[4] Рідна фірма нардепа отримала від облдержадміністрації мільйон на оздоровлення ветеранів : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/19/ridna-firma-nardepa-otrymala-vid-oblderzhadministratsiji-miljon-na-ozdorovlennya-veteraniv/

[5] Річне функціонування держадміністрацій коштує більше ста мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2014/01/16/richne-funktsionuvannya-derzhadministratsij-obijshlosya-v-blyzko-100-miljoniv/

[6] В Бердянську депутата віднесли до монополістів електроринку та без конкурсу купили бензин : http://zp.nashigroshi.org/2014/04/16/v-berdyansku-deputata-vidnesly-do-monopolistiv-elektrorynku-ta-bez-konkursu-kupyly-benzyn/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.