- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Підприємство, що виживає мешканців зі свого гуртожитку, ще збільшило борг за компослуги

Опублікував Editor 11.09.2013 @ 07:39 в Новини | No Comments

Суд зобов’язав [1] ТОВ “Грааль”, що володіє колишнім гуртожитком арматурного заводу по Руставі 12, виплатити Концерну “Міські теплові мережі” 147 тисяч боргу за оплату теплопостачання. Заборгованість виникла у період з травня 2012р. по квітень 2013р, що підтверджується актами приймання-передачі та рахунками-фактури на оплату спожитої теплової енергії. “Грааль” доказів перерахування “Міським тепломережам” 147 тисяч не надало, тож суд задовольнив позов тепловиків.

Гуртожиток по вул. Руставі, 12 в радянський час входив [2] до інфраструктури арматурного заводу. У 1994 будівлю внесли до статутного фонду новоутвореного ВАТ “Запорізький арматурний завод”, який пізніше і передав гуртожиток  ТОВ “Грааль”.

Засновником і власником 98-відсоткової частки цього ТОВ був безпосередньо арматурний завод. Згодом, його доля перейшла ТОВ “Твердиня”, зареєстрованому в Київській області.

Як припускає “Правда” [3], “Грааль” створювався виключно для того, щоб передати йому спірну нерухомість. Принаймні, гуртожиток на Руставі – єдиний нерухомий актив ТОВ на момент реєстрації фірми, а управління гуртожитком – винятковий на той момент вид діяльності.

І якщо чинне законодавство визначає  можливість переводу гуртожитків колишніх держпідприємств, що опинилися в подібній ситуації до комунальної власності з подальшою приватизацією мешканцями, стосовно ТОВ ситуація складніша.

Наразі з “Граалем” ведуться переговори про передачу будівлі у комунальну власність міста. Підприємство, натомість, пропонує мешканцям викупити спірні квадратні метри.

Незговірливість “Граалю” криється [4] в 12,25 млн. грн., що може отримати підприємство за продажу кімнат його мешканцям. Місто ж готове прийняти об’єкт в комунальну власність, компенсувавши “Граалю” залишкову вартість будівлі. А це – близько 700 тисяч гривень.

А поки підприємство накопичує заборгованість по оплаті за комунальні послуги, та не гребує силовими методами для тиску на постояльців. При цьому, як стверджують самі мешканці, “Грааль” приймає платежі від них виключно в готівковій формі.

В реєстрі судових рішень є інформація про стягнення з ТОВ “Грааль” щонайменше 712 тисяч гривень за комунальні послуги. З них 243 тисячі – “Водоканалу”, 403 тисячі – “Міським тепломережам” та 66 тисяч “Запоріжжяобленерго”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2013/09/11/pidpryjemstvo-scho-vyzhyvaje-meshkantsiv-zi-svoho-hurtozhytku-sche-zbilshylo-borh-za-komposluhy/

URLs in this post:

[1] зобов’язав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33272104

[2] входив: http://www.meria.zp.ua/test/index.php?id=147&pid=9645

[3] “Правда”: http://pravda.in.ua/publications/krepostnoe-pravo-dlya-zhiteley-zaporozhskih-obschezhitiy

[4] криється: http://pravda.in.ua/publications/zhiltsi-obschezhitiya-na-ul-rustavi-12-riskuiut-ostatsya-bez-zhilya

[5] Дитячий садок за 12 мільйонів відремонтує партнер сина замміністра Євдокименка : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/14/dytyachyj-sadok-za-12-miljoniv-vidremontuje-partner-syna-zamministra-evdokymenka/

[6] Васадзе одягне енергетиків Ахметова на півтора мільйони : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/28/vasadze-odyahne-enerhetykiv-ahmetova-na-pivtora-miljony/

[7] Підприємець відсудив у “Основанія” 133 тисячі за регулярні затоплення магазину : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/17/pidpryjemets-vidsudyv-u-osnovaniya-133-tysyachi-za-rehulyarni-zatoplennya-mahazynu/

[8] Підозрювана в зговорі фірма допомогла розіграти 800 тисяч на “швидку” для аеропорту : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/30/pidozryuvana-v-zhovori-firma-dopomohla-rozihraty-800-tysyach-na-shvydku-dlya-aeroportu/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.