- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Підрозділ ОДА переплатив двом підрядникам по мільйону за невиконані роботи – перевірка ДФІ

Опублікував Editor 23.12.2013 @ 09:12 в Новини | No Comments

Протягом серпня 2010 року – вересня 2012 року Управління (нинішній департамент) житлово-комунального господарства Запорізької облдержадміністрації переплатило підрядникам щонайменше 2,6 млн. грн. у зв’язку із завищенням останніми обсягів виконаних робіт. Про це йдеться в рішенні [1] Запорізького окружного адміністративного суду.

Згідно матеріалами справи, переплату встановила під час перевірки Держфінінспекція, яка і звернулася до суду у зв’язку з невиконанням підрозділом ОДА достатніх заходів щодо стягнення зайво сплачених коштів з деяких підрядників.

ДП “Вентиляціонник” ВАТ “Запоріжсантехмонтаж” мало виконувати реконструкцію каналізаційних очисних споруд Дніпрорудного (І черга – І пусковий комплекс. Реконструкція каналізаційної насосної станції з прийомним резервуаром). Та роботи не проводилися взагалі, у зв’язку з чим директора підрядника Мелітопольський міськрайонний суд визнав винним в зумисному поданні недостовірних актів виконаних робіт. Вироком суду з керівника ДП “Вентиляціонник” стягнуто на користь Управління 164 тис. грн. збитків. Разом з тим, директор підприємства добровільно повернув 1,17 млн. грн. незаконно присвоєних бюджетних коштів. З огляду на компенсацію збитків та повернення коштів, в цьому пункті суд відмовив ДФІ в зобов’язанні підрозділу ОДА до  подальших дій стосовно підрядника.

Варто зазначити, загальна вартість підряду становила 1,39 млн. грн, згідно “Вісника державних закупівель”.

ВАТ “Запоріжсантехмонтаж”, дочірнім підприємством якого є “Вентиляціонник”, контролюється запорізьким бізнесменом та колишнім послом Казахстану в Запоріжжі Сергієм Гречним. Директором  ДП “Вентиляціонник”, яке вже припинило діяльність, був Олександр Стрелков.

ТОВ “Запоріжбудсервіс-2006” мало виконувати капітальний ремонт та модернізацію ліфтів в 9-ти поверхових житлових будинках Мелітополя. Зазначені роботи також не проводилися, у зв’язку з чим Комунарським районним судом Запоріжжя директора фірми визнано винним в умисному поданні недостовірних актів виконаних робіт. Згідно перевірки ДФІ, фірма завищала обсяг робіт на 1,09 млн. грн. Вироком суду з директора стягнуто вже 2,95 млн. грн. завданих Управлінню збитків, з огляду на що відмовлено держфінінспекції в задоволенні вимог про подальші дії по виконанню приписів за результатами перевірки.

Директором та співвласником “Запоріжбудсервіс-2006” є Антон Бойко. Його партнером виступає Сергій Доценко.

ПП “ВКФ “Газифікатор-Сервіс” виконувало роботи по реконструкції зовнішніх мереж і котельні мікрорайону “Ковальський” в Токмаку та технічного переоснащення котельні загальноосвітньої школи №1 з заміною котлів в Гуляйполі. Згідно результатів перевірки, фірма завищила обсяг робіт на загальну суму 255 тис. грн. Матеріалів про вироки стосовно посадових осіб “Газифікатор-Сервіс” до адмінсуду не надходило, разом з тим відповідач не надав доказів звернення до суду з позовом про стягнення з підрядника  надмірно сплачених бюджетних коштів, тож окружний адмінсуд зобов’язав нинішній департамент ОДА виконати приписи ДФІ стосовно повернення коштів.

На час виконання робіт за договором підряду фірма належала Дмитру Куликову.

Також адмінсуд зобов’язав Департамент ОДА провести претензійну роботу стосовно ПП “Галант” (переплата 51 тис. грн., виконання робіт  на перекачуючій насосній станції на магістральному водогоні від Запоріжжя до смт. Кушугум, Малокатеринівка, Балабіно) та ТОВ “Таврида-газ” (93 тис. грн., роботи на будівництві водозабору із артезіанської свердловини по вул. Чкалова, смт. Веселе).

“Галант” на час виконання робіт належало нинішньому депутату Василівської міської ради Леонтію Чернігівському [2]. “Таврида-газ” є сімейним підприємством Карпових з Мелітополя.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2013/12/23/pidrozdil-oda-pereplatyv-dvom-pidryadnykam-po-miljonu-za-nevykonanni-roboty-perevirka-dfi/

URLs in this post:

[1] рішенні: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/35308378

[2] Леонтію Чернігівському: http://who-is-who.ua/main/page/zap/42/68

[3] Запорізькі води візьмуть під контроль : http://zp.nashigroshi.org/2013/06/20/zaporizki-vody-vizmut-pid-kontrol/

[4] Кількадесят депутатів оштрафовано за неподання декларації про доходи : http://zp.nashigroshi.org/2013/11/07/kilkadesyat-deputativ-oshtrafovano-za-nepodannya-deklaratsiji-pro-dohody/

[5] Прокурори в 2014 році проговорять 270 тисяч : http://zp.nashigroshi.org/2013/12/13/prokurory-v-2014-rotsi-prohovoryat-270-tysyach/

[6] Запорізька прокуратура коштує платникам податків 72 мільйони на рік : http://zp.nashigroshi.org/2013/12/17/zaporizka-prokuratura-koshtuje-platnykam-podatkiv-72-miljony-na-rik/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.