- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“ЗЕРЗом” покерує колишній працівник залізниці, рідна фірма якого натендерила 60 залізничних мільйонів

Опублікував Editor 27.05.2014 @ 11:31 в Featured,Новини | 1 Comment

З 16 травня на посаду голови правління Запорізького електровозоремонтного заводу (ЗЕРЗ) Міністерство інфраструктури призначило Геннадія Політикіна, якого в 2011-му році звільнили з посади служби матеріально-технічного забезпечення Південно-Західної залізниці за постачання контрафактних запчастин і проводення безтоварних операції. Про це повідомляє “Багнет” [1].

За інформацією видання “Наші гроші” [2], в 2011 році Геннадій Політикін став співзасновником та директором ТОВ “Ідея про”, які пізніше змінило назву на “Сучасні фрікційні системи”. Ще одним співзасновником став донеччанин Євген Тютюшев.

У 2013 році фірму “Сучасні фрікційні системи” було перереєстровано на кіпрський офшор “IT-bestiross limited”, який в свою чергу заснований іншим кіпрським офшором “Zipernot ltd”. Засновником цього офшору є Паріс Гаврілідіс (Παρισ Γαβριηλιδησ) з Кіпру.

При цьому директором “Сучасних фрікційних систем” було призначено вищезгаданого Євгена Тютюшева.

Фірма почала вигравати тендери в системі “Укрзалізниці” в серпні 2013 року після її перереєстрації на кіпрський офшор. Загалом “Сучасні фрікційні системи” отримали підряди на 58,13 млн грн.

Згідно розміщеної інформації в SMIDA, Полiтикiна призначили виконуючим обов’язки голови правлiння на перiод до прийняття вiдповiдного рiшення Вищим органом. Перед призначенням, Політикін місяць пропрацював на ПАТ “ЗЕРЗ”  помiчником голови правлiння з безпеки.

Після звільнення в 2011 році з посади начальника служби матерiально-технiчного забезпечення Пiвденно-захiдної залiзницi, Полiтикiн майже рік працював директором з комерцiйних питань ТОВ “ВКК “Трансенергопром”, яке в 2010-2012 р.р. отримало замовлень в різних підрозділів залізниці на 352 млн. грн.

В березні Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження [3] стосовно службовців ДП “Укрзалізничпостач”, які придбали в ТОВ “ВКК “Трансенергопром” металопрокат на 25 млн. грн. з різницею в 19 млн. грн. між цінами визначеними договорами та цінами виробника.

Встановлено, що ДП “Укрзалізничпостач” за результатами відкритих торгів уклало угоди з “ВКК “Трансенергопром” про закупівлю металопрокату виробництва ВАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” на загальну суму понад 25 млн грн.

“Пропозиції “ВКК “Трансенергопром” не відповідали кваліфікаційним вимогам. Однак, незважаючи на це, вони не були відхилені. Також за інформацією ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча”, продукція комбінату для потреб залізниць в період виконання вищевказаних договорів не постачалася і договори щодо цього з ТОВ “ВКК “Трансенергопром” не укладалися.

Відповідно до висновку експерта різниця між цінами, визначеними договорами та цінами ВАТ “Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча” на момент укладання договору, становить понад 19 млн грн.”, – йдеться у повідомленні генпрокуратури.

Згідно з даними “Віснику держзакупівель”, компанія “ВКК “Трансенергопром” вигравала тендери ДП “Укрзалізничпостач” на придбання прокату в лютому 2011 року. Тоді “ВКК “Трансенергопром” отримало замовлення за двома тендерами: на 24,81 млн грн. і на суму 49,73 млн грн.

На час проведення закупівель і до листопада 2012 року власниками “ВКК “Трансенергопром” були донеччани Тетяна Булгакова і Олександр Куліков. Потім компанію переєстрували на донеччанина Ігоря Кошеля, сьогодні власницею значиться Галина Лєвєріна з АР Крим.

Олександр Куліков є бізнес-партнером директора ДП “Укрзалізничпостач” Олега Якимовського – вони відомі як співзасновники ТОВ “Торговий дім “Попаснянський вагоноремонтний завод”. Сам завод контролюється нардепом від Партії регіонів Антоном Пригодським з оточення Віктора Януковича.

Тетяна Булгакова є партнеркою по ТОВ “ДПС-Строй” Євгена Тютюшова, який у свою чергу мав спільний бізнес з нинішнім керівником “ЗЕРЗ” Геннадієм Політикіним.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2014/05/27/zerzom-pokeruje-kolyshnij-pratsivnyk-zaliznytsi-ridna-firma-yakoho-natenderyla-60-zaliznychnyh-miljoniv/

URLs in this post:

[1] “Багнет”: http://www.bagnet.org/news/economics/239774

[2] “Наші гроші”: http://nashigroshi.org/2014/01/29/ridna-firma-eks-zavhozpa-zaliznytsi-zarobyla-na-zaliznytsyah-sche-7-miljoniv/

[3] кримінальне провадження: http://nashigroshi.org/2014/03/31/karna-sprava-ukrzaliznychpostach-pereplatyv-partneru-svoho-dyrektora-19-miljoniv/

[4] Департамент Запорізької міськради купує бензин у депутата-регіонала цієї ж ради : http://zp.nashigroshi.org/2013/05/27/departament-zaporizkoji-miskrady-kupuje-benzyn-u-deputata-rehionala-tsijeji-zh-rady/

[5] Запорізька АЕС злила 66 мільйонів кіпрському офшору : http://zp.nashigroshi.org/2013/06/10/zaporizka-aes-zlyla-66-miljoniv-kiprskomu-ofshoru/

[6] Один виборець Артюшенку коштував 5 гривень – удванадцятеро дешевше від екс-регіонала Бандурова : http://zp.nashigroshi.org/2014/12/12/odyn-vyborets-artyushenku-koshtuvav-5-hryven-udvanadtsyatero-deshevshe-vid-eks-rehionala-bandurova/

[7] З річним доходом родини в 20 тисяч доларів, в Балицьких з’явилося п’ять літаків вартістю під півмільйона доларів : http://zp.nashigroshi.org/2015/07/31/z-richnym-dohodom-rodyny-v-20-tysyach-dolariv-v-balytskyh-zyavylosya-pyat-litakiv-vartistyu-pid-pivmiljona-dolariv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.