- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Прокуратура масово забирає орендовані землі в Хоменка-Пижинського

Опублікував Editor 25.07.2014 @ 10:03 в Новини | No Comments

Прокуратура в судовому порядку домоглася розірвання договорів оренди між Мелітопольською міськрадою на низкою фірм, що входять в орбіту мелітопольського бізнесмена Олександра Хоменка та екс-керівника Мелітопольської організації Партії регіонів Ярослава Пижинського, за систематичне порушення умов внесення орендної плати. Про це говориться в єдиному держреєстрі судових рішень.

Всі оскарженні договори оренди укладені в січні 2006 року терміном на 50 років.

Відтак, згідно рішення [1] Господарського суду Запорізької області від 10 липня ТОВ “Мелітопольський завод ливарних виробів” зобов’язано повернути земельну ділянку по вул. Фрунзе, 57, площею 9417 кв.м.

Рішенням від 9 липня Госпсуд зобов’язав [2] повернути “Мелітопольський завод ливарних виробів” земельну ділянку за цією ж адресою площею 446 кв. м.

ТОВ “Мелітопольський завод ливарних виробів” нині належить Ярославу Пижинському та Олександру Хоменку (60%).

Своїм рішенням [3] від 16 липня Госпсуд Запорізької області зобов’язав повернути ТОВ “Стадіон “Машиностроитель” орендовану ділянку по вул. Ломоносова, 215 площею 18763 кв. м.

“Стадіон “Машиностроитель” нині контролюється Олександром Хоменком через ТОВ “Продмаш”, ТОВ “Тріо курорт” та ТОВ “МБГ”.

Також суд 16 липня задовольнив [4] позов прокуратури до ТОВ “Інос” про розірвання договору оренди та повернення ділянки площею 6840 кв. м. по вул. Фрунзе, 57.

ТОВ “Інос” за реєстровано за однією адресою з “Мелітопольським заводом ливарних виробів” на Олега Хапаєва та Володимира Чугаєва. Обоє були акціонерами заводу “Мелітопольпродмашсервіс” разом з Ярославом Пижинським. Свого часу “Інос” була співзасновником вищезгаданого “МБГ”, яке нині контролюється  Хоменком.

Хоменко в кримінальних колах відомий [5] під прізвиськом “Хома” та є правою рукою вихідця з Єнакієво Анатолія Зуєва (відомий як Зуй).  Хоменко збирав та організовував хлопців спортивної статури, які силою ввечері 26 січня розігнали Євромайдан в Запоріжжі, а вдень перебували в приміщеннях ОДА.

В лютому 2013 року Ярослава Пижинського заарештували [5] за кримінальною справою стосовно незаконної приватизації власності заводу “Мелітопольпродмаш”, директором якого Пижинський і був. Після виходу з СІЗО через вісім місяців в арешті Пижинський звинуватив Олександра Хоменка, який намагався таким чином рейдерським шляхом захопити “Продмаш” та його 10 га виробничих площ.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2014/07/25/prokuratura-masova-zabyraje-orendovani-zemli-v-homenka-pyzhynskoho/

URLs in this post:

[1] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/39710835

[2] зобов’язав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/39700828

[3] рішенням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/39840476

[4] задовольнив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/39840453

[5] відомий: http://zp.nashigroshi.org/2014/03/24/peklushkovod-maje-splatyty-banku-6-miljonnyj-borh-yakyj-distavsya-v-spadok-vid-nibyto-rejdernutoho-zavodu/

[6] Прокуратура відмінила тендер, який Проскурня розіграв сам з собою, бо один з них не мав достатнього досвіду : http://zp.nashigroshi.org/2014/01/28/prokuratura-vidminyla-tender-yakyj-proskurnya-rozihrav-sam-z-soboyu-bo-odyn-z-nyh-ne-mav-dostatnoho-dosvidu/

[7] Аграрний університет купив палива на мільйон в Ахметова : http://zp.nashigroshi.org/2015/03/04/ahrarnyj-universytet-kupyv-palyva-na-miljon-v-ahmetova/

[8] В Мелітополі Ахметов розіграв тендер зі своїм “брендовим” партнером : http://zp.nashigroshi.org/2015/08/05/v-melitopoli-ahmetov-rozihrav-tender-zi-svojim-brendovym-partnerom/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.