- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Підприємці з ідентичним оформленням пропозицій відмазалися від штрафу АМКУ

Опублікував Editor 29.07.2014 @ 09:28 в Новини | 1 Comment

Своїм рішенням [1] від 11 червня Господарський суд Запорізької області визнав недійсним рішення обласного відділення АМКУ, яким оштрафували трьох підприємців за узгодження своїх пропозицій на торгах.

Йдеться про тендер з закупівлі 18 тис. кг яловичини Управлінням освіти Мелітопольської міськради в травні 2012 року. Тоді угоду про постачання вартістю 621 тис. грн. уклали з ФОП Долга Вікторія Вадимівна.

Свої пропозицій на тендер продали також Замніус Тетяна Жоржівна, Федіна Неоніла Володимирівна та Трубнікова Лариса Василівна.

Згідно висновків Запорізького відділення Антимонопольного комітету, Вікторія Долга, Тетяна Замніус та Неоніла Федіна узгодили свої пропозиції, що призвело до спотворення результатів торгів. Висновки АМКУ підтверджувалися низкою фактів. Зокрема у трьох підприємців пропозиції були з ідентичним оформленням, хоча замовник не встановлював шаблонні форми. Для прикладу, тексти документів мали ідентичні формулювання, текстовий регістр, помилки. Антимонопольники посилалися також на відсутність ком, або ж наявність абзаців в у всіх трьох пропозиціях в тих же місцях.

Також підприємці до довідок про наявність обладнання додали копії договорів оренди холодильної камери та оренди транспортних засобів для перевезення м’яса, які укладені в один і той же день з однією і тією ж особою. Низка інших довідок також взята у відповідних органах в один і той же день та мали послідовні номери.

Встановлено, що підприємці дізналися про торги від чоловіка переможниці – Євгена Долгого, який і готував потім документи.

Втім цих доказів суду виявилося недостатньо. Згідно рішення суддівської колегії, антимонопольники не вказали конкретну суть спотворення результатів торгів. Крім того, в тендері приймала участь ще один підприємець, і не встановлено, що троє обвинувачених підприємців знали про його пропозицію. Ну а посилання на підготовку всіх документів Євгеном Долгим “…не є доказом того, що між ними відбувався обмін будь-якою інформацією з метою узгодження дій та усунення конкуренції…”.

Таким чином, суд скасував рішення АМКУ, яким переможниця тендеру Вікторія Долга оштрафована на 50 тис. грн., два інших співучасника на 25 тис. грн. кожен.

Після вищезгаданого тендеру, Вікторія Долга отримала підрядів від Управлінням освіти Мелітопольської міськради на 810 тис. грн., останній з яких в лютому 2013 року. Тоді ж АМКУ розпочало свою перевірку, після чого Вікторія Долга більше не отримувала підрядів.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2014/07/29/pidpryjemtsi-z-identychnym-oformlennyam-propozytsij-vidmazalysya-vid-shtrafu-amku/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39386330

[2] “Швидкі” по області заправлять в Коломойського на три мільйони : http://zp.nashigroshi.org/2014/05/12/shvydki-po-oblasti-zapravlyat-v-kolomojskoho-na-try-miljony/

[3] Мелітопольські тепловики орендували машини на півмільйона двохтижневій фірмі : http://zp.nashigroshi.org/2016/01/20/melitopolski-teplovyky-orenduvaly-mashyny-na-pivmiljona-dvohtyzhnevij-firmi/

[4] Мелітопольські освітяни розіграли чверть мільйона на котел між бізнес-партнерами : http://zp.nashigroshi.org/2016/06/24/melitopolski-osvityany-rozihraly-chvert-miljona-na-kotel-mizh-biznes-partneramy/

[5] На реконструкцію стадіону в Мелітополі традиційно донецьким дають 12 мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2017/07/11/na-rekonstruktsiyu-stadionu-v-melitopoli-tradytsijno-donetskym-dayut-12-miljoniv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.