- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Лікарі купили вакцину у прокладки виробника, який оскандалився зі смертями дітей

Опублікував Editor 15.09.2014 @ 08:45 в Новини | No Comments

КЗ “Центр первинної медико-санітарної допомоги №6” за результатами тендеру 8 вересня уклав угоду з ТОВ “Валанж Фарм” на придбання туберкульозного алергену вартістю 165 тис. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Фірма має поставити 146 упаковок алергену туберкульозного очищеного у стандартному розведені по 1129 грн/уп.

Тендер проведено за безконкурсною переговорною процедурою, оскільки замовник двічі відміняв попередні відкриті торги через недостатню кількість учасників та з огляду на нагальну потребу проведення вакцинації дітей району.

ТОВ “Валанж-Фарм” засвітилося у скандалі 2012 року довкола ПАТ “Фармстандарт-Біолік”, одного з найбільших фармвиробників в Україні. Тоді після застосування вакцин від гепатиту В виробництва “Біоліку” померло 11 дітей. “Валанж-Фарм” було однією з кількох фірм, яке створювало фіктивну конкуренцію “Фармстандарт-Біолік” під час державних закупівель, при цьому пропонуючи вакцини останнього ж.

В той час 19% акцій ПАТ “Фармстандарт-Біолік” належали сину тодішнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової Олександру.

Після смерті дітей цими закупівлями зайнялася Генпрокуратура а Держслужба України з лікарських засобів тимчасово заборонила реалізацію деяких вакцин з огляду на численні порушення під час їх виробництва.

Хоча з часом скандал стих, перевірки на підприємстві продовжувалися. Остання проведена [1] Держслужбою з лікарських засобів в березні вже цього року. За її результатами служба виявила суттєві порушення при виробництві препарату “Туберкулін ППДЛ” (щеплення “Манту” для дітей).

Одним з головних порушень була відсутність реєстрації на сировину, з якої виготовлявся препарат – “алерген туберкулопротеін”. Перевірку “Фармстандарт-Біолік” місяцем раніше проводило і харківське управління СБУ. Її результати були схожі з звітами Лікслужби. Але згідно листа, направленого в МОЗ, силовикам так же вдалося з’ясувати, що “алерген туберкулопротеін”, імовірно, був незаконно ввезений з території Російської Федерації, а виготовили його ще в 1976 році.

“Алерген туберкуліну” досить довговічний, але для збереження його придатності необхідні точне дотримання складних умов зберігання та постійні перевірки якості, які, згідно з документами, на підприємстві не проводилися.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2014/09/15/likari-kupyly-vaktsynu-u-prokladky-vyrobnyka-yakyj-oskandalyvsya-zi-smertyamy-ditej/

URLs in this post:

[1] Остання проведена: http://www.theinsider.ua/rus/business/5407324da0ed4/

[2] Пеклушковод має сплатити банку 6-мільйонний борг, який дістався в спадок від нібито рейдернутого заводу : http://zp.nashigroshi.org/2014/03/24/peklushkovod-maje-splatyty-banku-6-miljonnyj-borh-yakyj-distavsya-v-spadok-vid-nibyto-rejdernutoho-zavodu/

[3] Оренда лікарнею своїх же приміщень у фірми Васадзе подорожчала вдвічі : http://zp.nashigroshi.org/2014/05/20/orenda-likarneyu-svojih-zhe-prymischen-u-firmy-vasadze-podorozhchala-vdvichi/

[4] В.о. голови сільради сплатить штраф за призначення собі премій : http://zp.nashigroshi.org/2014/06/04/v-o-holovy-silrady-splat-shtraf-za-pryznachennya-sobi-premij/

[5] Спроба №2: в Запоріжжі знову шукають будівельника собачого притулку : http://zp.nashigroshi.org/2014/06/23/sproba-2-v-zaporizhzhi-znovu-shukayut-budivelnyka-sobachoho-prytulku/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.