- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

На обладнання для АЕС за кілька місяців віддали 200 мільйонів віргінцям

Опублікував Editor 16.09.2014 @ 10:12 в Новини | No Comments

З червня та до цього часу ДП “НАЕК “Енергоатом” замовив для свого структурного підрозділу “Запорізька АЕС” устаткування та обладнання на суму 192,22 млн. грн. в ПрАТ “Сєвєродонецьке науково-виробниче об‘єднання “Імпульс”. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Остання закупівля датується 5 вересня, коли “Енергоатом” уклав з “Імпульсом” угоду на купівлю комплекту апаратури контролю нейтронного потоку для аварійного і попереджувального захисту і контролю перевантаження палива (АКНП-ІФ-АПЗ-СКП) вартістю 23,62 млн. грн.

Основна частина замовлень припала на серпень. Відтак “Імпульсу” замовили систему обладнання програмно-технічного комплексу системи управління аварією: “течія теплоносія з першого контуру в другий (ПТК СУА ТПКВ)” за 59,24 млн. грн.; нижній рівень інформаційно-обчислювальної системи за 35,23 млн. грн.; другий етап програмно-технічного комплексу автоматизованої системи регулювання турбінного відділення за 42 млн. грн. та виконавчі автомати за 3 млн. грн.

Також в липні “Імпульсу” дісталося замовлення на програмно-технічний комплекс після-аварійного моніторингу реакторної установки (ПТК ПАМС) вартістю 31,81 млн. грн.

Власником фірми “Імпульс” [1] є кіпрська фірма “ІД&С (Індастріал Дівайсіз & Сістемз) Лімітед”. Фірма створена у вересні 2012 р. й записана на віргінський оффшор “Insat Corporation”.

Нагадаємо, “Імпульс” фігурував в звіті Держфінінспекції про зловживання [2] в системі “Енергоатому” за 2012 рік. За даними ревізорів, кілька угод з цією фірмою призвели до збитків держкомпанії, або не були погоджені аудиторами.

Пізніше прес-служба «Енергоатому» пояснила, що йшлося не про збитки, а про зміну оподаткування, а у випадку з непогодженими закупівлями – йшлося про оплату вже виконаного замовлення. Акти ревізії підприємство не оскаржувало, бо сама інспекція не скеровувала до “Енергоатома” вимог про усунення порушень законодавства.

Через три місяці після оприлюднення вищевказаного звіту ДФІ було звільнено керівника “Енергоатому” – Юрія Недашковського. Його замінив Віссаріон Кім, якого було звільнено у серпні 2013 року за рішенням суду по справі [3] про перевищення службових повноважень. Новим керівником “Енергоатому” тоді став Микита Константінов [4] і з літа 2013 р. фірма “Імпульс” тендерів не вигравала, поки на початку березня 2014 року Юрій Недашковський знову не очолив “Енергоатом”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2014/09/16/na-obladnannya-dlya-aes-za-kilka-misyatsiv-viddaly-200-miljoniv-virhintsyam/

URLs in this post:

[1] “Імпульс”: http://www.imp.lg.ua/

[2] звіті Держфінінспекції про зловживання: http://www.epravda.com.ua/publications/2012/08/2/331082/

[3] справі: http://forbes.ua/news/1353802-sud-otpustil-rukovoditelya-energoatoma-pod-zalog

[4] Микита Константінов: http://forbes.ua/news/1353871-kabmin-naznachil-novogo-rukovoditelya-energoatoma

[5] АЕС накупила “облицювання контейнера” на 11 мільйонів у реалізатора решіток на вікна : http://zp.nashigroshi.org/2013/10/03/aes-nakupyla-oblytsyuvannya-kontejnera-na-11-miljoniv-u-realizatora-reshitok-na-vikna/

[6] Рідна фірма партнера Іванова допомогла отримати невідомому кримчанину мільйон від АЕС : http://zp.nashigroshi.org/2014/01/08/ridna-firma-partnera-ivanova-dopomohla-otrymaty-nevidomomu-krymchanynu-miljon-vid-aes/

[7] АЕС, як потенційна мішень проросійських терористів, купила колючого дроту на півмільйона : http://zp.nashigroshi.org/2014/12/01/aes-yak-potentsijna-mishen-prorosijskyh-terorystiv-kupyla-kolyuchoho-drotu-na-pivmiljona/

[8] АЕС переплатить півмільйона за лампочки. Одна всемеро дорожча від ринку : http://zp.nashigroshi.org/2015/01/13/aes-pereplatyt-pivmiljona-za-lampochky-odna-vsemero-dorozhcha-vid-rynku/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.