- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Брат Анісімова заплатить Черняку 300 тисяч за “ліву горілку” і “смотрящего”

Опублікував Editor 01.10.2014 @ 10:17 в Featured,Новини | 2 Comments

В’ячеслав Анісімов [1], брат Євгена Анісімова, якого численні ЗМІ називали “смотрящим” від Юрія Іванющенка в Запоріжжі, має сплатити 300 тис. грн. в якості компенсації за моральну шкоду алкогольному магнату Євгену Черняку. Про це свідчить рішення [2] Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 17 вересня.

Як йдеться в матеріалах справи, 10 липня В’ячеслав Анісімов провів в прес-центрі “Тезис-інформ” прес-конференцію [3], на якій розповів про своє бачення дійсних причин кримінального переслідування свого брата Євгена та замаху на нього. Так, за словами В’ячеслава Анісімова, численні  перевірки [4] і обшуки на близьких Євгену Анісімову фірмах проводяться на замовлення “єнакієвських” в особі нардепа Юрія Іванющенка, Андрія Хоменка та інших тіньових бізнесменів. А виконують в місті це замовлення місцеві силовики – колишнє і нинішнє керівництво управління по боротьбі з організованою злочинністю. У зв’язку з цим Євген Анісімов зараз перебуває за кордоном, побоюючись за своє життя. Також В’ячеслав Анісімов вказав на Іванющенка як одного з замовників замаху на його брата. Цьому, начебто, передувала низка конфліктів, зокрема і через відмову Євгеном Анісімовим підтримувати рішення Юрія Іванющенка призначити “смотрящим” за регіоном засновника алкогольного холдингу Global Spirits Євгена Черняка та його певної підтримки.

Саме дві цитати В’ячеслава Анісімова стосовно вищевказаної ситуації, сказані на прес-конференції, Євген Черняк розцінив як образу, обвинувачення та такими, що принижують його честь та гідність:

“В 2010-ом, после того как Евгений Черняк пришёл к моему брату и предложил схему “левой” водки, чтобы они здесь в Запорожье это налаживали и выкручивали всем руки – мой брат полностью от этого отказался, после этого возник первый конфликт”.

“По поводу Иванющенка с Черняком. Иванющенко всегда хотел и пытался продвинуть сюда Черняка, для того чтобы он стал здесь неким “смотрящим” и для этого было выдвинуто требование, или ну, как бы просьба, чтобы мой брат решил его вопросы – все санкции как бы налоговые, которые были ему выдвинуты, там на миллионы гривен, через председателя Запорожского административного суда – мой брат, мой брат отказался это делать, после чего я также считаю, что это могло быть определённым конфликтом”.

Окрім спростування всієї інформації, оприлюдненої стосовного нього на прес-конференції, в якості доказів Черняк надав суду висновок спеціаліста-лінгвіста, який і визначив вислови Анісімова не оціночними судженнями, а стверджувальними обвинуваченнями, які принижують честь та гідність Черняка.

Також, згідно довідок ГУМВС України в Запорізькій області, УСБУ України в Запорізькій області та Державної податкової служби в Запорізькій області, кримінальні справи щодо Черняка взагалі не порушувались та в провадженні не перебували, що підтверджує відсутність незаконної діяльності з його боку.

З огляду на це, суд задовольнив позов Черняка про визначення недостовірною та спростування інформації з двох вищевказаних цитат В’ячеслава Анісімова. Спростувати інформацію останній має разом з прес-центром “Тезис-інформ”, аналогічним шляхом як і розповсюдження недостовірної інформації.

Також суд погодився з аргументацією Черняка стосовно стягнення компенсації за моральну шкоду з В’ячеслава Анісімова в розмірі саме 300 тис. грн. За словами потерпілого, “поширена серед представників політичних сил та громадських організацій негативно впливає на мікросоціальні, між особисті стосунки, знижує його авторитет, як бізнесмена та діяча, викликає сумніви в його порядності, погіршує гармонію соціального спілкування, з бажанням уникнути неприємних переживань, та сприяє певній психологічній ізольованості від оточення й підвищеній необхідності виправдовуватись”.

Отриману суму Євген Черняк має намір направити на доброчинність і поновлення його ділової репутації, як благодійника і мецената.

Нагадаємо, безуспішний замах [5] на життя Євгена Анісімова стався в серпні 2013 року. Вже у жовтні того ж року його затримали за звинуваченням у здирництві. На початку 2014 його випустили, а у кінці квітня ГПУ оголосила Анісімова спочатку у всеукраїнський [6], а потім і в міжнародний [7] розшук.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2014/10/01/brat-anisimova-zaplatyt-chernyaku-300-tysyach-za-livu-horilku-i-smotryascheho/

URLs in this post:

[1] В’ячеслав Анісімов: http://www.meria.zp.ua/test/index.php?id=36&pid=141

[2] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/40531868

[3] прес-конференцію: http://tezis.tv/politika/anisimov-za-pokusheniem-v-zaporozhe-stoyat-lyudi-ivanyuschenko-enakievskogo.html

[4] перевірки: http://nashigroshi.org/2013/11/04/pislya-areshtu-anisimova-prokuratura-najihala-na-vyhranyj-joho-ridnoyu-firmoyu-benzynovyj-tender/

[5] замах: http://censor.net.ua/resonance/252046/pokushenie_na_anisima_kto_strelyal_v_smotryaschego_zaporojya

[6] всеукраїнський: http://112.ua/kriminal/gpu-obyavila-v-rozysk-zaporozhskogo-biznesmena-anisimova-55762.html

[7] міжнародний: http://www.vv.com.ua/news/33491

[8] Додаткові роботи в золотому дитсадку затягнули на чверть вартості основного підряду : http://zp.nashigroshi.org/2013/09/13/dodatkovi-roboty-v-zolotomu-dytsadku-zatyahnuly-na-chvert-vartosti-osnovnoho-pidryadu/

[9] Водоканал підписав договір про купівлю мінівена. Тепер очікує манни небесної від чиновників : http://zp.nashigroshi.org/2013/12/09/vodokanal-pidpysav-dohovir-pro-kupivlyu-minivena-za-chvert-miljona-teper-ochikuje-manny-nebesnoji-vid-chynovnykiv/

[10] Запорізький авіазавод відремонтує “Сушки” на більш ніж 40 мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2014/06/18/zaporizkyj-aviazavod-vidremontuje-sushky-na-bilsh-nizh-40-miljoniv/

[11] “Основанію” щось завадило взяти хоч якийсь кредит в Коломойського : http://zp.nashigroshi.org/2014/10/16/osnovaniyu-schos-zavadylo-vzyaty-hoch-yakyjs-kredyt-v-kolomojskoho/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.