- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Чоловік за контрабанду зброї замість п’яти років в’язниці отримав випробувальний термін

Опублікував Editor 01.10.2014 @ 10:02 в Новини | No Comments

Киянина, якому загрожувало п’ять років позбавлення волі за контрабанду зброї через Запоріжжя, звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном. Про це свідчить вирок [1] Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 25 вересня.

Засуджений чоловік, мешканець Києва, купував в столиці зброю та перепродував її в Запоріжжі. Так в квітні чоловік придбав в Києві автомат Калашникова (АКС-74У) та перевіз його потягом до Запоріжжя, де перепродав іншій особі за 29 тис. грн. Цьому ж чоловіку засуджений продав в травні два пістолети ПМ та ТТ за 26,6 тис. грн. в сумі. В липні засуджений відправив до Запоріжжя “Новою поштою” дві гранати РГД-5 після отримання за них чотири тисячі гривень.

Окрім цього, в червні засуджений після отримання 1450 дол. США спробував переправити пістолета ПМ з пристроєм для безшумної і безполуменевої стрільби до Москви, передавши його в Запоріжжі електромеханіку потягу, слідуючого до Москви. Втім, пакунок вилучили співробітники Управління СБУ в Запорізькій області під час огляду.

Вже під час обшуку у помешканні засудженого співробітники СБУ знайшли п’ять пістолетів та 95 набоїв різного калібру.

Як пояснив чоловік в ході розгляду справи, у 2013 році він вирішив відкрити магазин зброї тож розпочав пошук відповідної інформації в інтернеті. Після цього з ним і зв’язалася особа, яка запропонувала продавати зброю, як і її покупці. На кожній партії він заробляв близько 100 доларів США.

Таким чином, суд призначив киянину за різними статтями покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Втім, з огляду на розкаяння, сприяння слідству, позитивні характеристики, неповнолітню дитину та родичів-інвалідів на утримання, суд заявив про можливість виправлення киянина без ізоляції від суспільства та звільнив його від покарання з випробувальним терміном на три роки.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2014/10/01/cholovik-za-kontrabandu-zbroji-zamist-pyaty-rokiv-vyaznytsi-otrymav-vyprobuvalnyj-termin/

URLs in this post:

[1] вирок: http://reyestr.court.gov.ua/Review/40618378

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.