- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“Родички” зі свити Юри Єнакієвського розпиляли три мільйони на пальному для тепломереж

Опублікував Editor 06.01.2015 @ 12:54 в Новини | No Comments

Концерн “Міські теплові мережі” Запоріжжя за результатами тендеру 27 грудня уклав угоду з ТОВ “Торговий Дім “СКФ” на постачання автомобільного пального вартістю 2,99 млн. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”. Закупівля фінансується власним коштом підприємства.

“СКФ” замовлено 16 тис. літрів бензину марки А-95 по 19,54 грн/літр, 70 тис. літрів бензину А-92 і 70 тис. літрів дизельного пального по 19,12 грн/літр.

П’ять інших значно дешевших пропозицій відхилили через невідповідність вимогам документації торгів. Зокрема фірми “Запоріжнафтопродукт Плюс” (2,57 млн. грн.) і “Укрторгнафта” (2,56 млн. грн.) з орбіти губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Таким чином, конкурував “Торговий Дім “СКФ” лише з ТОВ “Престо груп”.

“СКФ” зареєстровано в Києві, по вулиці Козацькій 120/4 на панамську компанію “Річтрейд імпекс Інк.”

За цією ж адресою в Києві знаходиться “Сервісна компанія “Формула”. До того ж, директор “Торгового дому “СКФ” Віктор Мікушин є регіональним менеджером [1] “Формули” по київському регіону, а в конкурсній документації “СКФ” вказано номер телефону запорізького представництва “Формули” (289-08-88).

“Сервісна компанія “Формула” зареєстрована на віргінський офшор “Вілсон Продактс Інк.”, але донедавна власником була сейшельська компанія “Фортекс Інтер ЛТД.”.

Той самий сейшельський офшор “Фортекс Інтер ЛТД.” також є засновником ТОВ “Ековуденерго” разом кіпрською компанією “Т.І.С. (Тренд інвестмент системс)”, котру пов’язують [2] з Миколою Присяжнюком. “Ековуденерго” також зареєстровано по вулиці Козацькій 120/4 в Києві.

Першозасновником “СК «Формула” у березні 2010 року був киянин Святослав Лавриненко. Він же з початку 2013 володів спаринг-партнером “СКФ” – “Престо груп”.

У 2009-2010 р.р. Лавриненко був директором ТОВ “Тиса”, що було зареєстроване на дві кіпрські компанії – “Марксвіл Інвестмент Лімітед” і “Ондава Інвестмент Лімітед”. На ці ж компанії свого часу було зареєстроване ТОВ “Восток”, засноване в 1998 р. Ігорем Філіпенко. Нині він відомий як власник торгового центру “Скай Молл” і донедавна був директором ТОВ “Хліб Інвестбуд”. Разом з тим Філіпенко і офшор “Ондава Інвестмент Лімітед” фігурували в ланцюжках засновників групи компаній “Вік”, пов’язаної з народним депутатом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком.

Підписантом “Ековуденерго” є Лариса Авраменко, котра замає посаду керівника у ТОВ “Кліринг Ессетс Профіт”, співзасновником якого є ТОВ “Міжрегіональний інвестиційний союз” з групи Юрія Іванющенка.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/01/06/rodychky-zi-svyty-yury-enakijevskoho-rozpylyaly-try-miljony-na-palnomu-dlya-teplomerezh/

URLs in this post:

[1] менеджером: http://www2.scformula.com.ua/ua/regional_offices

[2] пов’язують: http://zp.nashigroshi.org/2014/07/11/kooperatyv-avrora/

[3] Донеччани та запоріжці розпиляли два мільйони на проводи від обленерго : http://zp.nashigroshi.org/2014/05/06/donechchany-ta-zaporizhtsi-rozpylyaly-dva-miljony-na-provody-vid-oblenerho/

[4] Славнозвісний “Фо.рум” замовляє роботи на “Зоряному” комплексі Анісімова : http://zp.nashigroshi.org/2014/06/12/slavnozvisnyj-fo-rum-zamovlyaje-roboty-na-zoryanomu-kompleksi-anisimova/

[5] Міськрада забрала в орендаря ділянку, яку хотіли продати за 150 тисяч доларів : http://zp.nashigroshi.org/2014/07/15/miskrada-zabrala-v-orendarya-dilyanku-yaku-hotily-prodaty-za-150-tysyach-dolariv/

[6] З “Фо.рума” не змогли стягнути отриманих зайвих 700 тисяч при будівництві лікарні : http://zp.nashigroshi.org/2014/09/04/z-fo-ruma-ne-zmohly-styahnuty-otrymanyh-zajvyh-700-tysyach-pry-budivnytstvi-likarni/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.