- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Прокуратура не змогла засудити Тяглого, який безкоштовно віддавав благодійним фондам для користування приміщення в обллікарні

Опублікував Editor 05.06.2015 @ 11:07 в Новини | 1 Comment

Прокуратурі не вдалося притягти до відповідальності колишнього керівника КУ “Запорізька обласна клінічна лікарня” Сергія Тяглого за безкоштовну здачу в оренду приміщень лікарні. Про це свідчить ухвала [1] Апеляційного суду Запорізької області від 23 березня.

Прокурор мотивував свої доводи тим, що будучу керівником обллікарні Тяглий за усною домовленістю, без сплати орендної плати та комунальних послуг, безоплатно надавав у користування благодійним фондам “Сучасні стандарти здоров’я та медичної допомоги” і “Крок на зустріч здоров’ю”, невказаному підприємцю приміщення лікарні, в результаті чого комунальна установа недоотримала 76 тис. грн.

Приміщення надавалися фондам для прийняття благодійних внесків. При цьому фонд “Сучасні стандарти здоров’я та медичної допомоги” зареєстровано 22 березня 2013 року і вже 5 квітня фонд отримав від керівника обллікарні приміщення. В листопаді того ж року цей фонд припинив свою діяльність в обллікарні. Натомість, 20 листопада ці приміщення Тяглий віддав іншому фонду – “Крок на зустріч здоров’ю”, який зареєстрований 11 листопада.

Ухвалою [2] від грудня 2014 року Комунарський райсуд задовольнив клопотання Тяглого про закриття кримінального провадження у зв’язку з відставкою Тяглого з посади керівника, а відтак із зміною обстановки в зв’язку з чим Тяглий перестав бути суспільно-небезпечним. Окрім цього суд прийняв до увагу позитивні характеристики Тяглого і його інвалідність.

Не погодившись з цим прокурор оскаржив ухвалу, проте безуспішно. Апеляційна інстанція підтримала позицію першої інстанції.

Сергій Тяглий очолював КУ “Запорізька обласна клінічна лікарня” протягом лютого 2013 року – серпня 2014 року. Вищевказані звинувачення прокуратури і стали підставою [3] для звільнення. Нині Тяглий очолює [4] відділення нейрохірургіі у лікарні.

Засновниками БФ “Сучасні стандарти здоров’я та медичної допомоги”, є Силаєв Артем Іванович та Тоцький Сергій Леонідович. Керівником є Сайко Володимир Вікторович. ЗМІ пов’язували Силаєва з екс-“смотрящим” Євгеном Анісімовим: Силаєв візував [5] листи головлікаря 9-пологового будинку з приводу оренди комунальних приміщень.

Засновницею БФ “Крок на зустріч здоров’ю” є Долготер Олена Валеріївна, яка працювала [6] юрисконсультом, секретарем комітету з конкурсних торгів в клінічній лікарні №9. Також вона була організатором [7] конкурсу “Найкрасивіші жінки Запоріжжя 2013”. До того ж, БФ “Сучасні стандарти здоров’я та медичної допомоги” було зареєстровано за адресою лікарні №9 по вул. Щасливій, 1.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/06/05/prokuratura-ne-zmohla-zasudyty-tyahloho-yakyj-bezkoshtovno-viddavav-blahodijnym-fondam-dlya-korystuvannya-prymischennya-v-obllikarni/

URLs in this post:

[1] ухвала: http://reyestr.court.gov.ua/Review/43279100

[2] Ухвалою: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/43509802

[3] підставою: http://www.vesti.zp.ua/news/view/832-v_zaporoje_deputatyi_snyali_s_doljnosti_glavnogo_vracha_oblbolnitsyi_sergeya_tyaglogo

[4] очолює: http://zokb.org.ua/p_220.html

[5] візував: http://zabor.zp.ua/www/content/globalnaya-momnopolizatsiya-zaporozhskoi-meditsiny

[6] працювала: http://www.goszakupka.com.ua/?do=cat&category=tenders_full&tenderID=1965639

[7] організатором: https://vk.com/wall204860521_160

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.