- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд відмовився визнати збори акціонерів “Запоріжжяобленерго” недійсними

Опублікував Editor 12.06.2015 @ 08:55 в Новини | 1 Comment

Одному з дрібних акціонерів ВАТ “Запоріжжяобленерго” не вдалося визнати недійсними рішення загальних зборів товариства на яких, зокрема, було змінено генерального директора. Про це свідчить рішення [1] Господарського суду Запорізької області від 2 червня.

Загальні збори акціонерів ВАТ “Запоріжжяобленерго” були проведені 21 квітня. Реєстрація акціонерів здійснювалася на підставі переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах товариства, відповідним чином завіреного ПАТ “Національний депозитарій України”. Проте, за твердженням позивача, цей реєстр було викрадено, про що заявив гендиректор обленерго. Натомість лічильна комісія використала реєстр акціонерів Товариства, виникнення якого не відомо. Отже, відсутність відповідного реєстру, які мають право на участь в загальних зборах, складеного в порядку передбаченому законодавством є підставою для визнання недійсними прийнятих цими зборами рішень.

В свою чергу суд затребував інформацію про кримінальній справі стосовно викрадення документів “Запоріжжяобленерго” з одного з автомобілів і встановив, що вказаний реєстр не знаходився серед викрадених документів. А на підтвердження наявності сформованого Національним депозитарієм України на той час реєстру обленерго надало для огляду суду оригінал цього переліку та акт про його приймання-передавання.

Окрім цього позивач не вказав  які ж право його, як акціонера порушенні. Про скликання зборів він був повідомлений, права голосування не був позбавлений і реєструвався на загальні збори.

Тож на підставі вищесказаного суд повністю відмов в позові про визначення недійсними рішень загальних зборів акціонерів ВАТ “Запоріжжяобленерго”.

Ім’я акціонера-позивача в матеріалах справи не розкривається. Відомо, що він володіє лише 3000 акцій, тобто менше 0,002%.

Квітневими зборами керівником “Запоріжжяобленерго” призначили Віталія Цадо, який раніше очолював “Луганське енергетичне об’єднання” Костянтина Григоришина. Проте Цадо зайняти робоче місце завадили [2] особи спортивної зовнішності, які перекрили доступ до головного офісу обленерго по вул. Сталеварів. Як повідомляє “Вся власть” [3], нині в Запоріжжі діє два офіси обленерго, під керівництвом Віталія Цадо і Ігоря Корніленкова, якого призначили в. о. гендиректора обленерго перед обранням на зборах Цадо. Окрім цього, на противагу раніше діючому сайту [4] обленерго,  запустився новий сайт [5] підприємства, підконтрольний саме Цадо. Згідно держреєстру, станом на сьогодні керівником обленерго значиться Корніленков, а Цадо підписантом.

В “Запоріжжяобленерго” 60,2% акцій належать державі, 12,3% кіпрський компанії Bikontia Enterprises Limited і 16,5% Lex perfecta limited. Офшори відносять до сфери впливу Ігоря Коломойського та Костянтина Григоришина. Разом з цим, обленерго через менеджмент до цього часу контролювалося [6] братами Ігорем та Григорієм Суркісами.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/06/12/sud-vidmovyvsya-vyznaty-zbory-aktsioneriv-zaporizhzhyaoblenerho-nedijsnymy/

URLs in this post:

[1] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/44663042

[2] завадили: http://silaslova.zp.ua/region/11235-na-zaporozheoblenergo-perekryty-vhody-na-territorii-lyudi-sportivnoy-naruzhnosti.html

[3] “Вся власть”: http://www.vv.com.ua/news/91944

[4] сайту: http://www.zoe.com.ua/about/managers/

[5] сайт: http://www.zoe.in.ua/

[6] контролювалося: http://zp.nashigroshi.org/2015/05/25/enerhorynok-vidsudyv-v-zaporizhzhyaoblenerho-za-yake-hryhoryshyn-i-kolomojskyj-boryutsya-z-surkisamy-360-miljoniv-borhu-za-elektryku/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.