- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Порт купив грейфери в заводу, контроль над яким приписували Іванющенку

Опублікував Editor 17.06.2015 @ 10:15 в Новини | No Comments

ДП “Бердянський морський торговельний порт” за результатами тендеру 2 червня уклав угоду з ТОВ “СРЗ” на постачання техніки загальною вартістю 1,26 млн. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Йдеться про три грейфери з комплектом ЗЗЧ вартістю 335 тис. грн. кожен і додаткові деталі до них.

“СРЗ” належить на 100% кіпрській компанії Uitc limited. Кінцевим бенефіціарним власником вказана Світлана Савчук – дружина померлого в 2012 році Олександра Савчука [1], засновника машинобудівної групи “Азовмаш”, куди входило “СРЗ”, і нардепа від Партії регіонів.

Окрім цього “СРЗ” відносили до сфери впливу Юрія Іванющенка. Як повідомляло [2] свого часу “Дзеркало тижня”, засновниками Uitc  були “Українська промислово-транспортна компанія” разом із трьома іншими офшорами: Omni Internаtional, Jassen Enterprises і Benford Marine.

Майже 39% акцій “Української промислово-транспортної компанії” належить ПАТ “Азовзагальмаш”, яке через Azovmashinvest holding limited контролювалося Юрієм Іванющенком.

Окрім цього за цим же тендером 29 травня порт замовив ФОП Сердюк Тетяна Георгіївна два ковша до грейферів загальною вартістю 468 тис. грн.

Конкурувала Тетяна Сердюк лише з ТОВ “СРЗ”. Останнє, в свою чергу, за переможним для себе лотом конкурувало лише з ТОВ “Олмис” [3].

Всі троє учасників торгів з Маріуполя.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/06/17/port-kupyv-hrejfery-v-zavodu-kontrol-nad-yakym-prypysuvaly-ivanyuschenku/

URLs in this post:

[1] Савчука: http://www.dovidka.com.ua/user/?code=240986

[2] повідомляло: http://gazeta.dt.ua/internal/rabi-xxi-stolittya-_.html

[3] “Олмис”: http://www.olmis.com.ua/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.