- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд відмовив “Облводоканалу” у поверненні коштів за фіктивні послуги зберігання фірмою з групи Анісімова

Опублікував Editor 25.06.2015 @ 11:22 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області своїм рішенням [1] від 18 травня відмовив КП “Облводоканал” у задоволенні позову до ТОВ “Метпром-Компані” про стягнення 20 тис. грн. за ненадані послуги зберігання.

Як йдеться в матеріалах справи, КП “Облводоканал” уклало дві угоди з ТОВ “Метпром-Компані” на послуги зберігання майна в серні і вересні 2013 року. Згідно умов, фірма брала на зберігання майно загальною вартістю 4,02 млн. грн. на території ПАТ “Запоріжметалоптторг” (Вільнянський р-н, с. Люцерна, вул. Радгоспна 4-а). До кінця року вартість послуг загалом становила 20 тис. грн.

Та як встановила позапланова ревізія Держфінінспекції, будь-яких договорів про надання площ під зберігання майна “Запоріжметалоптторг” в 2013-2014 роках не укладало і послуги “Метпром-Компані” комунальному підприємству фактично не надавало.

За результатами перевірки ДФІ вимагало повернути зайво витрачені 20 тис. грн. Тож “Облводоканал” відправив відповідні листи-вимоги “Метпром-Компані”, які лишилися без відповіді, після чого і подав судовий позов.

При цьому, провести зустрічну звірку ДФІ не вдалося через не встановлення місцезнаходження “Метпром-Компані”. Також не проводилася інвентаризація через відсутність доступу до приміщень з майном. Саме на ці факти опирався суд при відмові у задоволенні позову. Також він звернув увагу на наявність актів прийому-передачі майна, підписаних сторонами без зауважень.

Відтак, за твердженням суду, це спростовує ненадання фірмою послуг комунальному підприємству. До того ж, договори продовжують діяти по цей час, оскільки жодна зі сторін не повідомляли про його припинення, як те передбачено умовами. Також договір не визнавався не дійсним, а відтак кошти сплачені правомірно.

ТОВ “Метпром-компані” належить Андрію Олексію, Валерію Петренко і Владиславу Нечитайлу. Останній відомий [2] як головний фінансист колишнього “смотрящего” Євгена Анісімова. Також Владислав Нечитайло є партнером по фірмі “Інмедсервіс-плюс” з Володимиром Вороніним і Дмитром Лободою, співвласниками фірми “Мідас-буд” зі сфери впливу [3] екс-“смотрящего” Євгена Анісімова (нині перейменовано в “Запорожпроект”).

“Метпром-компані” фігурує у справі [4] злочинної групи, яку звинувачують в розтраті 5 млн. грн. міського КП “Водоканал”. До її складу входили троє службових осіб “Водоканалу” – генеральний директор, начальник та провідний інженер служби забезпечення. Окрім іншого, вони укладали угоди про зберігання труб з “Метпром-компані”, хоча комунальне підприємство має відповідні сховища та майданчики для їх зберігання.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/06/25/sud-vidmovyv-oblvodokanalu-u-povernenni-koshtiv-za-fiktyvni-posluhy-zberihannya-firmoyu-z-hrupy-anisimova/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/44444155

[2] відомий: http://www.segodnya.ua/criminal/v-zaporozhe-arestovan-glavnyy-finansist-kriminalnogo-avtoriteta-anisima-478044.html

[3] сфери впливу: http://zp.nashigroshi.org/2014/11/14/midas-bud-vidchystylosya-vid-istorij-zi-smotryaschym-anisimovym/

[4] фігурує у справі: http://zp.nashigroshi.org/2015/01/09/kolyshnomu-dyrektoru-vodokanala-obitsyayut-do-12-rokiv-za-kradizhku-pyaty-miljoniv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.