- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Інтернат купив дорогої муки на розіграному тендері між фірмами “порошенківського” чиновника, переоформлених на дружину

Опублікував Editor 02.07.2015 @ 10:19 в Новини | No Comments

КУ “Михайлівський психоневрологічний інтернат” за результатами тендеру 26 червня уклав угоду з ПП “Таврійський виробничий комбінат-2008” на поставку 24500 кг пшеничного борошна вищого ґатунку вартістю 179 тис. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Ціна за один кг становить 7,3 грн., що відповідає роздрібним ринковим цінам. А от від 20 тонн на ринку пропонують [1] борошно вищого ґатунку по 5,50 грн/кг.

Нині власником “Таврійського виробничого комбінату” є Ольга Джіоєва. Вона ж одноосібно володіє ТОВ “Хліб Токмака”, яке виступило єдиним конкурентом на торгах. Раніше власником обох фірм був  її чоловік  Гурам Джіоєв, депутат Токмацької міської ради (обирався від “Сильно України”). В квітні цього року його призначали [2] головою Токмацької райдержадміністраці, як очільника [3] міської організації партії Петра Порошенка “Солідарність”.

Згідно із законом [4] про держзакупівлі, вважаються пов’язаними учасники тендеру, які на 25% контролюються однією особою.

До того ж, тендер проводився за процедурою запиту цінових пропозицій, що передбачає надсилання замовником запиту на необхідну продукцію ним же обраним фірмам з подальшим вибором найкращої пропозиції.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/02/internat-kupyv-dorohoji-muky-na-rozihranomu-tenderi-mizh-firmamy-poroshenkivskoho-chynovnyka-pereoformlenyh-na-druzhynu/

URLs in this post:

[1] пропонують: http://zernosvit.com.ua/tsiny/

[2] призначали: http://zabor.zp.ua/www/content/poroshenko-naznachil-10-chinovnikov-v-zaporozhskoi-oblasti

[3] очільника: http://zaporizhia.solydarnist.org/?p=863&lang=ruhttp://zaporizhia.solydarnist.org/?p=863&lang=ru

[4] законом: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2289-17

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.