- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Підконтрольна партнеру Порошенка компанія з найдорожчою пропозицією оскаржила закупівлю тролейбусів

Опублікував Editor 08.07.2015 @ 16:39 в Новини | No Comments

Дочірнє підприємство “Автоскладальний завод № 1” ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс” оскаржило процедуру закупівлі ЗКПМЕТ “Запоріжелектротранс” 10 нових тролейбусів. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”. Зокрема, заявник просить скасувати рішення про акцепт пропозицій ТОВ “Дуотранс” та провести повторну оцінку пропозицій. Про вказані в заяві порушення не повідомляється. Розгляд скарги має відбутися 30 липня в Києві.

Нагадаємо,  “Запоріжелектротранс” 23 червня акцептувало пропозицію [1] ТОВ “Дуотранс” на закупівлю 10 нових тролейбусів Дніпро Т103 загальною вартістю 39,5 млн. грн. Загалом участь в торгах взяло шість учасників, в тому числі і ДП “Автоскладальний завод № 1 з найдорожчою ціною пропозиції в 46,9 млн. грн.

Найдешевшу заявку подало ТОВ “Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг”, яке запропонувало модель ЛАЗ Е183А1  загальною вартістю 27,8 млн. грн. Проте її відхилили як таку, що не відповідає умовам документації конкурсних торгів. Підприємство подало не діючу редакцію статуту, також не надало додаткові угоди стосовно закупівлі тролейбусів у виробника ще в 2013 році.

Як повідомляли “Наші гроші” [2], компанія “Богдан Моторс контролюється Олегом Свинарчуком, партнером президента України Петра Порошенка. Раніше співвласником компанії був безпосередньо Петро Порошенка.  Свинарчук очолював штаб Порошенка на Черкащині під час президентських виборів.

Нещодавно Свинарчук змінив прізвище на Гладковський (по матері) і у серпні минулого року президент призначив його головою Міжвідомчої комісії по військово-технічному співробітництву та експортному контролю, яка контролює весь експорт зброї з України. Вже в лютому поточного року його призначено першим заступником [3] Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/08/pidkontrolna-partneru-poroshenka-kompaniya-z-najdorochoyu-propozytsijeyu-oskarzhyla-zakupivlyu-trolejbusiv/

URLs in this post:

[1] акцептувало пропозицію: http://zp.nashigroshi.org/2015/06/26/zaporizhzhyu-kuplyat-desyatok-trolejbusiv-za-40-miljoniv-u-partneriv-komunalnoho-transportnyka-z-donetska/

[2] “Наші гроші”: http://nashigroshi.org/2015/02/19/ridna-firma-poroshenka-pochynaje-postachaty-kyjivpastransu-trolejbusy-po-tenderu-tryrichnoji-davnosti/

[3] першим заступником: http://www.rnbo.gov.ua/content/gladkovsky.html

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.