- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Аеропорт за бюджетні кошти купив два позашляховика по півмільйона кожен, розігравши тендери між партнером і депутатом Порошенка

Опублікував Editor 24.07.2015 @ 09:14 в Новини | 2 Comments

“Міжнародний аеропорт Запоріжжя” за результатами тендеру 20 липня уклало дві угоди на придбання нових автомобілів загальною вартістю 986 тис. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”. Фінансування відбувається з місцевого бюджету.

Обидві угоди укладені з ТОВ “Богдан-Авто Запоріжжя”.

Відтак у фірми придбано два пікапи підвищеної прохідності Great Wall Wingle за 536 тис. грн. і Great Wall Haval за 449 тис. грн.

Судячи з ціни, придбано Great Wall Wingle [1] шостої серії. В той же час, під закупівельну вартість Great Wall Haval [2] підходять три серії автомобіля, в тому числі і найновіша шоста. Обидва автомобіля мають повний привід.

“Богдан-Авто Запоріжжя” входить в групу “Богдан”, яка нині контролюється контролюється Олегом Свинарчуком, партнером президента України Петра Порошенка. Раніше співвласником компанії був безпосередньо Петро Порошенко.

Нещодавно Свинарчук змінив прізвище на Гладковський (по матері) і у серпні минулого року президент призначив його головою Міжвідомчої комісії по військово-технічному співробітництву та експортному контролю, яка контролює весь експорт зброї з України. Вже в лютому поточного року його призначено першим заступником [3] Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

В обох тендерах конкурентом “Богдану” виступило ТОВ “Торговий дім “Євромоторс”, засноване ТОВ “Холдинг-Інвест”. В свою чергу, на “Холдинг-Інвест” зареєстровано також фірму “Ауді центр Хмельницький”, яку в 2014 році очолював Михайло Гвоздьов [4] – нинішній народний депутат від Блоку Петра Порошенка.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/24/aeroport-za-byudzhetni-koshty-kupyv-dva-pozashlyahovyka-po-pivmiljona-kozhen-rozihravshy-tendery-mizh-partnerom-i-deputatom-poroshenka/

URLs in this post:

[1] Great Wall Wingle: http://bogdanauto.com.ua/cars/great-wall/wingle-6/

[2] Great Wall Haval: http://bogdanauto.com.ua/cars/great-wall/haval-h6/price/

[3] першим заступником: http://www.rnbo.gov.ua/content/gladkovsky.html

[4] Гвоздьов: http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/17992

[5] Image: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/24/aeroport-za-byudzhetni-koshty-kupyv-dva-pozashlyahovyka-po-pivmiljona-kozhen-rozihravshy-tendery-mizh-partnerom-i-deputatom-poroshenka/great-wall-wingle-6/

[6] Image: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/24/aeroport-za-byudzhetni-koshty-kupyv-dva-pozashlyahovyka-po-pivmiljona-kozhen-rozihravshy-tendery-mizh-partnerom-i-deputatom-poroshenka/great-wall-haval-6/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.