- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Поки розслідують справу про “обнал” 5 мільйонів з “Міських тепломереж”, фігурант хоче відсудити у комунальників ще 55 мільйонів

Опублікував Editor 10.08.2015 @ 12:44 в Featured,Новини | 1 Comment

Слідчий відділ Запорізького міського управління МВС розслідує справу про розкрадання п’яти мільйонів комунального підприємства “Міські теплові мережі” шляхом виплат по переуступленій безнадійної заборгованості . Про це йдеться у відповідній ухвалі [1] Ленінського райсуду від 7 травня про вилучення документів, необхідних слідчому у даному провадженні.

Згідно з матеріалами, в січні 2013 року Концерн “Міські теплові мережі” та ТОВ “Квант Енерго” уклали договір про заміну кредитора. Первісний кредитор “Квант Енерго” уступив “Міським тепловим мережам” право вимоги боргу розміром у 35 млн. грн. Це була кредиторська заборгованість ОКП “Луганськводпром”, яке на той час вже чотири роки перебувало у стані банкрутства.

“Міські теплові мережі” зобов’язались розрахуватись з “Квант Енерго” за цей викуплений борг, і протягом двох місяців здійснили низку платежів на рахунок фірми загальною сумою в 5 млн. грн.

Вже наприкінці 2013-го року, залишок боргу “з метою маскування схеми виводу грошових коштів на розрахункові рахунки “Квант Енерго” та надання вищевказаним безготівковим операціям виду легальних”, було відступлено КП “Виробничий комбінат “Тепло-Водоканал”.

На думку слідства, посадовці комунального підприємства були цілком обізнані у тому, що отримання коштів від банкрута “Луганськводпром” є неможливим, та діяли всупереч економічним інтересам Концерну і в інтересах ТОВ “Квант Енерго”.

При спробі слідчого отримати завірені копії первинної бухгалтерської документації по цій угоді, комунальники повідомили про їх відсутність. В юридичне управління Концерну оригінали договорів між МТМ та “Квант Енерго” не надходили.

Крім того, на допиті головний бухгалтер Концерну “МТМ” підтвердила, що їй не відоме місцезнаходження даної документації. Також юрист юридичного відділу по роботі із споживачами у якості свідка розповів, що він складав і підписував службові записки як обґрунтування перерахування грошей за дорученням заступника гендиректора, який і підписував з “Квант Енерго” договір про переуступку боргу.

Який саме заступник гендиректора Тепломереж підписував договір з “Квант Енерго”, з’ясувати не вдалось. На час здійснення укладання угоди про переуступку боргу Концерн очолював Михайло Артьомов, звільнений на початку 2014-го року за незадовільний стан розрахунків за газ з “Нафтогазом”. Саме протягом 2013-го року “Міські теплові мережі” накопичили борг перед НАК у розмірі 164 млн.грн.

Слід зауважити, що енергодарські комунальні підприємства “Підприємство комунальної власності” і “Тепло-водоканал” неодноразово  звинувачували [2]  у “обнальних” схемах, створенням яких займались довірені менеджери Євгена Анісімова.

Одноосібним власником ТОВ “Квант Енерго”  є Оксана Тищенко, директором  значиться Едуард Тищенко. Борг луганських комунальників ТОВ “Квант-Енерго” викупило у “Всеукраїнської енергетичної компанії”, що зараз теж оголошена банкрутом.

В той же час, в Господарському суді Запорізької області розглядається [3] справа за позовом “Квант Енерго” до концерну “МТМ” про стягнення з комунального підприємства 53,05 млн. грн.

Нагадаємо, раніше ТОВ “Ельдорадо-Сервіс” відсудила [4] у КП “Водоканал” 11,13 млн. грн. за переуступлений три роки тому борг збанкрутілого луганського “Міськводоканалу”. “Ельдорадо-Сервіс” контролюється Владиславом Грабовським, відомого по організації роботи конвертаційних центрів.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/10/poky-rozsliduyut-spravu-pro-obnal-5-miljoniv-z-miskyh-teplomerezh-fihurant-hoche-vidsudyty-u-komunalnykiv-sche-55-miljoniv/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://reyestr.court.gov.ua/Review/45431417

[2] звинувачували: http://blogs.pravda.com.ua/authors/ivanov/53f1136ca5f3b/

[3] розглядається: http://reyestr.court.gov.ua/Review/47640531

[4] відсудила: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/27/firma-hrabovskoho-vidomoho-po-roboti-konvertatsijnyh-tsentriv-styahnula-z-vodokanalu-11-miljoniv-za-pereustuplenyj-borh-bankruta/

[5] В Запоріжжі розпочинають велике будівництво: першим каменем стали розіграні тендери : http://zp.nashigroshi.org/2013/06/21/v-zaporizhzhi-rozpochynayut-velyke-budivnytstvo-pershym-kamenem-staly-rozihrani-tendery/

[6] Регіонал з облради отримав підряд на 11 мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/28/rehional-z-oblrady-otrymav-pidryad-na-11-miljoniv/

[7] Донька післямайданного губернатора, який не має бізнесу, отримувала держпідряди та працює з регіоналами : http://zp.nashigroshi.org/2014/03/04/donka-pislyamajdannoho-hubernatora-yakyj-ne-maje-biznesu-otrymuvala-derzhpidryady-ta-pratsyuje-z-rehionalamy/

[8] Потенційний мер Запоріжжя розігрував тендери зі своїм підрядником та “зажимав” зарплату і мило своїм робітникам : http://zp.nashigroshi.org/2014/12/25/potentsijnyj-mer-zaporizhzhya-rozihruvav-tendery-zi-svojim-pidryadnykom-ta-zazhymav-zarplatu-i-mylo-svojim-robitnykam/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.