- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

З фірми екс-регіонала з облради стягнули 10 мільйонів боргу за насіння

Опублікував Editor 12.08.2015 @ 11:36 в Новини | 2 Comments

ТОВ “АТ Каргілл” виграло позов до ТОВ “Преображенське” про стягнення з нього боргу за поставлене насіння та добрива. Про це йдеться в рішенні [1] Господарського суду Запорізької області від 11 липня.

Згідно матеріалів справи, на початку 2014 року ТОВ “АТ Каргілл” і ТОВ “Преображенське” уклали договір про поставку насіння зернових, олійних  і технічних культур, а також добрив і засобів захисту рослин. Загальна вартість поставленого товару на момент передачі склала 7,18 млн. грн. По договору, базова ціна товарів передбачала коригування з урахуванням курсу долара.

Втім, по завершенні основного сільськогосподарського сезону “Преображенське” заплатило за усі поставлені товари лише 480 тис. грн. Відтак, заборгованість перед “Каргіллом” становила 6,7  млн. грн., без урахування штрафних санкцій.

В свою чергу, представники ТОВ “Преображенське” висунули клопотання про призначення колегіального розгляду справи через значну ціну позову та складність математичного розрахунку заборгованості. Від “АТ Каргілл” вони вимагали надати декларації  про сплату податків на прибуток, на додану вартість та низки інших документів. Також, боржник забажав призначити судово-економічну експертизу, чи відповідає вимогам нормативних актів первинні бухгалтерські документи за спірним договором і чи підтверджується документально сума боргу за договором поставки.

Втім, усі ці клопотання суд відхилив, які і зустрічний позов “Преображенського” до “Каргілл” про припинення договору. Суд визнав, що товариство  неналежним чином виконало свої грошові зобов’язання і лише частково здійснило оплату за отриманий товар.

Відповідно, позов ТОВ “АТ Карілл” задовольнили у повному обсязі, та присудили стягнути з ТОВ “Преображеньське” окрім 6,7 млн. грн. основного боргу також  3,05 млн. грн. штрафних санкцій.

“АТ Каргілл” є українським дилером всесвітньої компанії “Каргілл”, що займається поставками насіння, добрив та інших товарів сіль господарської галузі.

Директором й одноосібним власником ТОВ “Преображенське” є Олександр Коростельов, депутат Запорізької обласної ради [2], який донещодавна входив до фракції Партії регіонів, а зараз перебуває у складі групи “За запорізьке село”. Основні угіддя, які обробляють робітники “Преображенського”, знаходяться на території Оріхівського, Гуляйпільського та Пологівського районів.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/12/z-firmy-eks-rehionala-z-oblrady-styahnuly-10-miljoniv-borhu-za-nasinnya/

URLs in this post:

[1] рішенні: http://reyestr.court.gov.ua/Review/47105827

[2] депутат Запорізької обласної ради: http://www.rada.zp.ua/content/korostelov-oleksandr-yuriyovych

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.