- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Вже третій директор Центру льотної підготовки в Широкому попався на розкраданні авіаобладнання

Опублікував Editor 18.08.2015 @ 15:31 в Новини | 1 Comment

Міліція розслідує справу про чергове викрадення авіаційного обладнання із “Запорізького центру льотної підготовки ім. Покришкіна” в селі Широке. Фабула провадження викладена в ухвалі [1] Запорізького районного суду від 19 травня, якою надано дозвіл на проведення ревізії роботи Центру Держфінінспекцією.

Згідно матеріалів, 15 квітня 2015-го року з території Льотного центру було вивезено чотири двигуни М-701С500 для літаків Л-29, і підготовлені для транспортування ще два двигуни. Втім, працівники СБУ затримали вантажівку [2] з чотирма двигунами, які зараз знаходяться у якості речового доказу на базі зберігання авіаційної техніки ДП “Українська авіаційна транспортна компанія” в міському аеропорту. Ринкова вартість цих шести двигунів становить більше 230 тис. грн.

Як встановило слідство, вивезення двигунів здійснювалось за вказівкою та у супроводі директора Центру, який особисто підготував товарно-транспортну накладну про транспортування до Дніпропетровська, начебто, списаних двигунів. Хоча вони перебували на балансі підприємства і не списувалися відповідно до процедури, яка потребує узгодження з Мінінфраструктури.

Як пояснив заступник директора на допиті, до нього звернувся керівник і наказав підготувати документи на реалізацію шести авіадвигунів за ціною чорного металобрухту і товарно-транспортну накладну для відвантаження і транспортування металобрухту. Коли службовець відмовився, то директор зробив це особисто. Хоча, як засвідчив водій вантажівки, саме з цим невстановленим посадовцем він узгоджував їх завантаження та перевезення. А коли водій спитав, чи не буде з цими агрегатами проблем в момент перевезення,заступник директора відповів, що це старі списані неробочі двигуни і показав товаро-транспортні накладні на вантаж.

Також, інший працівник за усною указівкою директора надрукував незареєстрований наказ на списання 21 одиниці авіаційних двигунів до літака Л-29 без погодження з Міністерством інфраструктури. Саме під прикриттям цього наказу і були підготовані до вилучення двигуни.

Навесні 2015-го року в. о. директора Центру був Юрій Хлистов з Дніпропетровська. Слід зазначити, що обидва його попередники вже були покарані за привласнення майна Центру льотної підготовки. Так, Володимир Милейко отримав умовний термін за продаж на кольоровий металобрухт [3] старого радіолокаційного обладнання, а Фарід Акчурін – за списання та продаж [4] працюючих авіаційних двигунів та допоміжних силових установок.

М701-С500 використовуються на тренувальному реактивному літаку Aero L-29 Delfin, що виробляється у Чехії.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/18/vzhe-tretij-dyrektor-tsentru-lotnoji-pidhotovky-v-shyrokomu-popavsya-na-rozkradanni-aviaobladnannya/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://reyestr.court.gov.ua/Review/45430367

[2] працівники СБУ затримали вантажівку: http://reyestr.court.gov.ua/Review/47331552

[3] за продаж на кольоровий металобрухт: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/03/tymchasovyj-kerivnyk-lotnoho-tsentru-otrymav-umovno-za-prodazh-na-bruht-pivtory-tony-obladnannya/

[4] за списання та продаж: http://zp.nashigroshi.org/2015/07/20/eks-deputat-oblrady-vid-pr-otrymav-dva-roky-umovno-i-shtraf-za-prodazh-zadeshevo-aviadvyhuniv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.