- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Перевізник Анісімова через суд повернувся на обласні маршрути

Опублікував Editor 15.09.2015 @ 07:02 в Новини | 1 Comment

Представники  облдержадміністрації не змогли довести в Господарському суді Запорізької області факти вчинення автоперевізником “Альянс-авто”  численних систематичних порушень, через що ОДА має поновити дію раніше розірваних в односторонньому порядку договорів. Відповідне  рішення [1] суд прийняв 18 серпня.

Згідно з матеріалами справи, починаючи з червня, чиновники провели перевірки низки маршрутів до Кушугума, Степногірська, Бердянська, в т.ч. через Андріївку, які обслуговувало ТОВ “Альянс-авто”. При цьому було виявлено ряд порушень – від відсутності в салоні списку пільговиків і до несанкціонованої заміни автобусів Богдан на Mercedes Sprinter  чи виїзду в позаурочний час.

Про виявлені порушення ОДА повідомила перевізника відповідними листами, після чого в односторонньому порядку розірвала угоди. Однак “Альянс-авто” звернулося до суду з вимогою визнати дії ОДА незаконними і відновити роботу на маршрутах.

Госпсуд визнав, що місцева влада не має права в односторонньому порядку розривати угоди з автоперевізниками: згідно із законодавством, це можна зробити тільки через суд, якщо інше не передбачено самим договором.

І оскільки юристи ОДА не змогли, або не захотіли, надати суду акти виконаних перевірок, суддя визнав факти порушень недоведеними. Крім того ОГА дорікнули, що перевізнику не залишили можливості усунути виявлені порушення.

Таким чином, ОДА зобов’язана дозволити ТОВ “Альянс-авто” повернутися на спірні маршрути.

Одним з співвласників ТОВ “Альянс-авто” значиться Сергій Котляров, який за зізнанням В’ячеслава Анісімова – брата колишнього “смотрящего” Євгена Анісімова, є їхнім родичем. Саме через Котлярова та інших наближених осіб Анісімов контролює три чверті [2] ринку обласних перевезень по Запорізькій області.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/09/15/pereviznyk-anisimova-cherez-sud-povernuvsya-na-oblasni-marshruty/

URLs in this post:

[1] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/49170735

[2] контролює три чверті: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/12/marshruty-anisimovskyh/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.