- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Комунальники купили втричі дорожче за українське водоочисне британське обладнання, гроші на яке дає Ахметов

Опублікував Editor 24.09.2015 @ 09:12 в Новини | 1 Comment

КП “Підприємство комунальної власності” Енергодарської міськради за результатами тендеру 21 вересня уклало угоду з ТОВ “АВП Нордік Продактс Україна” на поставку обладнання для очистки (знезараження) води типу OSEC LC+. Вартість трьох комплектів обладнання становить 9,48 млн. грн., повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Йдеться про обладнання британської компанії “Wallace and Tiernan”. До складу комплекту входить електролізний модуль, два дозуючих насоси і аналізатор з контролером загального залишкового хлору.

Обладнання закуплено в рамках реалізації проекту “Реконструкція з модернізацією технології знезараження питних вод ГПВ в м. Енергодар Запорізької області”. Згідно інформації у “ВДЗ”, фінансування відбувається за рахунок коштів місцевого бюджету.

В той же час, на фінансування цього проекту програмою соціального партнерства, затвердженою [1] Енергодарською міськрадою наприкінці 2013 року, передбачалося фінансування з місцевого бюджету лише частково. Основну частину коштів мало надати ТОВ “ДТЕК” Ріната Ахметова, якому належить Запорізька ТЕС (1,34 млн. грн. до 6,46 млн. грн. відповідно).

Згідно звіту “ДТЕК” [2], в минулому році завдяки підтримці компанії було реалізовано перший етап проекту, загальна вартість якого на 2014-2015 роки становить 12,4 млн. грн. З цієї суми 6,5 млн. грн. – саме інвестиції компанії “ДТЕК”, яка пообіцяла підтримку і в цьому році.

При цьому в програмі зазначається, що кошти були запрошені з місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища, але у фінансуванні відмовили посилаючись на те, що цей захід не відповідає переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів.

Загалом свої пропозиції на тендер подало шестеро учасників, чотири з яких були в кілька разів дешевшими.

Так, ФОП Маркітан Ганна Олександрівна запропонувала обладнання за 2,72 млн. грн. (значиться [3] бухгалтером фірми “Інтертехнологія” [4]), ТОВ “Промтехвод” [5] за 2,75 млн. грн., ТОВ “НПП Лаваль” [6] за 3,88 млн. грн., ТОВ “Гідротех Інжинірінг” [7] за 4,99 млн. грн. Проте, всі ці пропозиції були відхилені через невідповідність товару вимогам замовника, відсутність деяких документів тощо.

Зокрема, “Промтехвод”, яке є виробником обладнання безпосередньо, не допустили до торгів через відсутність копій балансу та фінансового звіту за 2014 р., документу, що посвідчує особу гендиректора, та антикорупційної програми. Ще однією причиною була невідповідність габаритних розмірів установки та масової концентрації гіпохлориту натрію, що нею виробляється, вимогам замовника. Водночас “Прометехвод” повідомила “Нашим грошам”, що компанія-проектувальник реконструкції підтвердила повну сумісність характеристик їхнього обладнання з імпортним. Тобто комунальники Енергодару могли зекономити майже 7 млн грн. на придбанні саме вітчизняного устаткування.

Таким чином, конкурувало ТОВ “АВП Нордік Продактс Україна” лише з пропозицією ПП “Арсенал-плюс” [8] полтавчанина Олександра Коблюка вартістю 9,5 млн. грн.

Засновниками “АВП Нордік Продактс Україна”  є Сергій Дерепа, Сергій Матвієнко та Денис Кармацьких, депутат [9] Бориспільської райради від Партії регіонів.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/09/24/komunalnyky-kupyly-vtrychi-dorozhche-za-ukrajinske-vodoochysne-brytanske-obladnannya-hroshi-na-yake-daje-ahmetov/

URLs in this post:

[1] затвердженою: https://docs.google.com/file/d/0B6ICiPAf7PiQYlRIaklCMHplWlU/edit

[2] “ДТЕК”: http://tv5.zp.ua/news/5474/DTEK-i-Energodar-opredelili-prioritetnye-social

[3] значиться: http://intertechnologya.business-guide.com.ua/

[4] “Інтертехнологія”: http://www.intertechnologya.com/

[5] “Промтехвод”: http://promtehvod.com.ua/ru/company/about/

[6] “НПП Лаваль”: http://laval.in.ua/info/index.htm

[7] “Гідротех Інжинірінг”: http://www.hydrotech-engineering.com/

[8] ПП “Арсенал-плюс”: http://arsenal-plus.com.ua/index.html

[9] депутат: http://radabori.com.ua/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=10&Itemid=11

[10] Не знайшовши альтернативи, енергодарські освітяни придбали мило в депутата : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/15/ne-znajshovshy-alternatyvy-enerhodarski-osvityany-prydbaly-mylo-v-deputata/

[11] У Ахметова віддали майже 50 мільйонів кіпріотам на реконструкцію ТЕС : http://zp.nashigroshi.org/2014/09/11/u-ahmetova-viddaly-majzhe-50-miljoniv-kipriotam-na-rekonstruktsiyu-tes/

[12] АЕС купили насоси за 17 мільйонів у партнерів екс-начальника столичних пожежників : http://zp.nashigroshi.org/2015/02/02/aes-kupyly-nasosy-za-17-miljoniv-u-partneriv-eks-nachalnyka-stolychnyh-pozhezhnykiv/

[13] АЕС купила в “розпильщика” облицювання контейнера сховища ядерного палива на 13 мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2015/06/19/aes-kupyla-v-rozpylschyka-oblytsyuvannya-kontejnera-shovyscha-yadernoho-palyva-na-13-miljoniv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.