- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

З “Металургу” стягнули 100 тисяч недорахованої оренди за базу на Великому Лузі

Опублікував Editor 29.09.2015 @ 08:35 в Новини | No Comments

Державна фінансова інспекція довела в судовому порядку, що футбольний клуб “Металург” повинен додатково заплатити за свою учбову базу “Авангард” на Великому Лузі 103 тис. грн. Відповідне рішення [1] Запорізький окружний адміністративний суд прийняв 31 серпня.

За матеріалами справи, Державна фінансова інспекція перевірила у плановому порядку діяльність міського Департаменту комунальної власності та приватизації і встановила наступне порушення: в 2005-му році тодішнє Управління комунальної власності і ТОВ “Професійний футбольний клуб “Металург-Запоріжжя” уклали два договори оренди майна спортивного табору “Авангард [2]” на Великому Лузі. Для нерухомого майна орендну плату визначили у розмірі 15% від вартості майна, для окремо визначеного майна у розмірі 10% від вартості майна.

Наприкінці березня 2012-го року ставку оренди було підвищено з 15 до 17 відсотків, шляхом укладання додаткової угоди. Оренду підняли на виконання відповідного  рішення [3] Запорізької міської ради.

Втім, на думку Державної фінансової інспекції, ФК “Металург” повинен був сплачувати оренду по новій ціні одразу після набрання чинності цього рішення міськради. Хоча у самому рішенні чітко вказується, що момент зміни розміру орендної плати за чинними договорами оренди збігається з датою укладання відповідних додаткових угод до цих договорів.

ДФІ нарахувала за 10 місяців, що минули від набрання сили рішення міськради до укладання додаткової угоди на його виконання, недоотриману оренду у розмірі 103 тис. грн.

Суд визнав, що чиновники несвоєчасно ініціювали зміни до договору, чим завдали збитки бюджету, тож позов задовольнив і постановив стягнути з ТОВ “Професійний футбольний клуб “Металург-Запоріжжя” в дохід бюджету  Запоріжжя 103 тис. грн.

Зараз кінцевими бенефіціарами “Металург-Запоріжжя” є Вячеслав та Олександр Богуслаєви, Лілія Труфанова.

Зараз клуб перебуває у скрутному фінансовому становищі. На початку вересня було оприлюднено [4] офіційну заяву ФК, що з жовтня 2015-го року припиняється фінансування “Металургу” через політичну й економічну кризи, а також відсутність економічної доцільності у подальшому його розвитку. Власники футбольного клубу закликали будь-яких зацікавлених осіб взяти шефство над ним.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/09/29/z-metalurhu-styahnuly-100-tysyach-nedorahovanoji-orendy-za-bazu-na-velykomu-luzi/

URLs in this post:

[1] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/50617130

[2] Авангард: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=47.909331&lon=35.097284&z=16&m=b

[3] рішення: https://meria.zp.ua/test/index.php?id=42&pid=5091

[4] оприлюднено: http://interfax.com.ua/news/sport/288908.html

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.