- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

В офісі запорізьких електронників, яких підозрюють у постачанні неякісних компонентів оборонним підприємствам, знайшли 2 мільйони готівкою

Опублікував Editor 07.10.2015 @ 09:16 в Новини | No Comments

В офісі запорізької фірми “Промелектроніка”, яку підозрюють в конвертаційних операціях і розкраданні коштів на поставках електронних компонентів до держпідприємств військово-промислового комплексу, знайшли майже два мільйони готівкою. Про це йдеться в ухвалі [1] Печерського райсуду від 24 вересня щодо арешту рахунку одного з контрагентів фірми.

За матеріалами провадження, 15 вересня у приміщенні ТОВ “Промелектроніка” за адресою пр. Леніна, 152-В, офіс 306, було оглянуто мобільний телефон директора ТОВ “Промелектроніка” Сергія Гусака. На телефоні в програмі  WhatsApp директор здійснював переписку щодо перерахунку коштів на фірму ТОВ “Сігма-Інвест”, останній раз переписка відбувалась з приводу видачі готівкових коштів на суму 1,35 млн. грн. На думку слідства, це вказує на протиправну діяльність службових осіб ТОВ “Промелектроніка”, направлену на розкрадання державних коштів шляхом перерахування їх на розрахункові рахунки підприємств з ознаками “фіктивності” та переведення їх в подальшому в готівку.

Також під час обшуку біля стола директора фірми вилучили грошові кошти на загальну суму 1,65 млн. грн. та 14 000 доларів США. Слідчі вважають, що така значна кількість грошей підтверджує факт отримання готівки після перерахунку безготівкових коштів на поточний  рахунок ТОВ “Сігма-Інвест”, а також інших підприємств з ознаками “конвертів”.

Також фірмами, з якими “Промелектроніка” займалась конвертаційною діяльністю, вважаються підприємства ТОВ “Агаден”, ТОВ “Гранд-Форд”, ТОВ “Вейррон”, ТОВ “Гранада Груп”, ТОВ “Альгабора”, ТОВ “Імперіал Бренд”, ТОВ “Містеріо”, ТОВ “Фінпромгруп “Діоніка”, ТОВ “Атлега”, ТОВ “Мунскейп” та низка інших.

За матеріалами слідства, керівником та засновником ТОВ “Агаден”, ТОВ “Імперіал Бренд”, ТОВ “Гранд-Форд”, ТОВ “Альгабора”, ТОВ “Вейррон”, є одна й та же людина, яка в 2005-му році працювала в ДПІ у Шевченківському районі м. Запоріжжя, який має тісні зв’язки в податковій інспекції та обізнаний в системі податкового обліку. За даними Держреєстру юросіб, з вищезазначених фірм ТОВ “Агаден”, ТОВ  “Альгабора”, ТОВ “Вейррон” зареєстровані на одну людину – Булавіна Вадима Миколайовича, та мають ідентичну юридичну адресу –  Запоріжжя, вул. Рекордна, буд. 34-А, кв. 7.

Також, слідство стверджує про факти завищення ТОВ “Промелектроніка” цін на продукцію вже після проведення торгів, на яких представники останнього пропонували нижчу ціну.

Як  повідомляли [2] “Наші гроші. Запоріжжя” щодо посадових осіб “Промелектроніки” порушено провадження за ч.5.ст.191 – розкрадання коштів в особливо великих розмірах, скоєне групою осіб за попередньою змовою. Їм інкримінують постачання контрафактних електронних компонентів на державні оборонні підприємства по завищеним цінами.

Засновниками ТОВ “Промелектроніка” є є сім’я Гусаків – Анастасія Олександрівна, Сергій Олександрович та Олена Вікторівна.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/10/07/v-ofisi-zaporizkyh-elektronnykiv-yakyh-pidozryuyut-u-postachanni-neyakisnyh-komponentiv-oboronnym-pidpryjemstva-znajshly-2-miljony-hotivkoyu/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/51112590

[2] повідомляли: http://zp.nashigroshi.org/2015/09/23/na-radioprylad-mihremont-ta-iskru-fiktyvno-postachaly-elektronni-komponenty/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.