- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірма депутата-“нашекраївця” узаконила в суді прибудову нічного клубу до комунального будинку культури

Опублікував Editor 13.10.2015 @ 11:38 в Новини | No Comments

orbita2 [1]

Прибудований вхід

ТОВ “Орбіта-Сервіс”, частка в якій належить депутату Запорізької міськради та кандидату до неї ж від “Нашого краю” Валентину Нефьодову, через суд спромоглася визнання права власності на прибудову до “Палацу культури “Орбіта”. Відповідне рішення [2] Господарський суд Запорізької області прийняв 23 жовтня 2014-го року.

За матеріалами справи, ще в 2001-му році КП “Палац культури “Орбіта” і ТОВ “Орбіта-Сервіс” уклали договір оренди на частину підвалу та приміщень палацу культури, для розміщення складу, бару, дискотеки, сауни та більярдного залу загальною площею в 733 кв. м. В червні 2006-го року виконком Запорізької міської ради дозволив “Орбіті-Сервіс” здійснити реконструкцію орендованих приміщень по вул. Лермонтова, 9, під культурно-оздоровчий центр з прибудовою входу.

Слід зауважити, що це трапилось через декілька місяців після чергових місцевих виборів, коли Валентин Нефьодов пройшов до Запорізької міської ради від Партії регіонів.

Згідно наданих доказів, “Орбіта-Сервіс” погодила проект реконструкції з усіма відповідними службами, зокрема з КП “Управління капітального будівництва, Запорізької філії ДП “НДІ проектреконструкція”, КП “Водоканал”, ВАТ “Запоріжжяобленерго”, ВАТ “Запоріжгаз”. Також початок та завершення робіт було узгоджено з Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю Запорізької області.

Відтак, в липні 2012-го року, за даними Інспекції ДАБК, “Орбіта-Сервіс” завершила реконструкцію, в ході якої було зведено прибудову площею 134 кв. м.

Після цих дій ТОВ “Орбіта-сервіс” мало б звернутись до міськвиконкому для отримання дозволу на реєстрацію права власності. Але в рішенні суду не згадується про ці дії, як і про будь-які інші звернення до міської влади, яка керує Палацом Культури. Замість цього представники “Орбіти-сервіс” звернулись до суду з позовом про визнання права власності.

Під час розгляду справи представники фірми надали технічний паспорт, складений ТОВ “Запорізьке міське бюро технічної інвентарізації”, за яким ця прибудова знаходиться в загальному переліку об’єктів за адресою: м. Запоріжжя, вул. Лєемонтова, 9. При цьому, “ЗМБТІ” очолюється іншим депутатом міськради Неонілою Сепп, яка теж обиралася від Партії регіонів.

На підставі наведених доказів представники “Орбіта-Сервіс” заявили позов до Запорізької міської ради на визнання право власності на цю прибудову.

Представники Запорізької міської ради на жодне з засідань не з’явились та жодним чином не прореагували  на повідомлення суду, відтак справу розглянули за їхньої відсутності. Суддя у повному обсязі задовольнив позовні вимоги фірми та визнав за ними право власності на новозбудовану прибудову до нічного клубу “Orbita club” [3]. Відповідно, фірма отримала можливість оформити в користування також землю, на якій знаходиться прибудова.

ТОВ “Орбіта-Сервіс” належить у майже рівних пропорціях Валентину Нефьодову, Тетяні Бондар й Єгору Астапову. Валентин Нефьодов є депутатом [4] Запорізької міської ради від Партії регіонів вже протягом двох скликань, в його офіційній автобіографії  він називає себе заступником директора “Орбіта-сервіс”. На сесії міськради наприкінці серпня Нефьодов увійшов до новоствореної [5] фракції “Нашого края”, і зараз  висувається [6] за списками цієї партії на місцеві вибори.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/10/13/firma-deputata-nashekrajivtsya-uzakonyla-v-sudi-prybudovu-nichnoho-klubu-do-komunalnoho-budynku-kultury/

URLs in this post:

[1] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2015/10/orbita2.jpg

[2] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/41143358

[3] “Orbita club”: http://zabor.zp.ua/nochnie_clubi/pod/orbita.htm

[4] депутатом: https://meria.zp.ua/test/index.php?id=36&pid=28

[5] новоствореної: http://panoptikon.org/articles/71761-v-zaporozhskom-gorsovete-pojavilas-deputatskaja-gruppa-nash.html

[6] висувається: http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2015/PVM056?PID102=10949&PF7691=10949&PT001F01=100&rej=0&pt00_t001f01=100

[7] За завищену на 100 тисяч ціну призначили штраф у 4 тисячі : http://zp.nashigroshi.org/2014/02/05/za-zavyschenu-na-100-tysyach-tsinu-pryznachyly-shtraf-u-4-tysyachi/

[8] Підприємець від прибирання ринків доріс до керівництва КП? : http://zp.nashigroshi.org/2014/03/18/pidpryjemets-vid-prybyrannya-rynkiv-doris-do-kerivnytstva-kp/

[9] В профспілки ЖКГ зависло 200 тисяч депозиту в проблемному банку : http://zp.nashigroshi.org/2014/07/17/v-profspilky-zhkh-zavyslo-200-tysyach-depozytu-v-problemnomu-banku/

[10] Екс-працівника сільради, звільненого начебто через конкуренцію голові, поновлено на посаді : http://zp.nashigroshi.org/2014/09/29/eks-pratsivnyka-silrady-zvilnenoho-nachebto-cherez-konkurentsiyu-holovi-ponovleno-na-posadi/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.