- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Інтернат купив вугілля без конкурсу у фірми-розпильщиці, зі статусом якої погодилася прокуратура

Опублікував Editor 13.10.2015 @ 08:32 в Новини | 2 Comments

КЗ “Преславська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” (Приморський р-н) 6 жовтня уклала угоду з ТОВ “Торговий дім “Запоріжнафтострой” на поставку вугілля загальною вартістю 402,5 тис. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Тендер проведено за безконкурентною переговорною процедурою, оскільки раніше замовник двічі відміняв відкриті торги через недостатню кількість учасників.

Замовлено вугілля кам’яне марки АС (6-13) по 3400 грн/т. і марки АО (25-50) по 3600 грн/т. Загалом 114 тон. Очікувана вартість закупівлі у всіх трьох тендерах складала саме 402,5 тис. грн. Проте за процедурою відкритих торгів планувалося закупити 134 тони вугілля.

При цьому, наприкінці вересня Відділ освіти Березанської райдержадміністрації Миколаївської області замовляв вугілля ТОВ “Юг-Уголь” марки АС (6-13) по 3000 грн/т., і в серпні Макарівська квартирно-експлуатаційна частина району МО України купувала [1] вугілля марки АО (25-50) також по 3000 грн/т.

“Торговий дім “Запоріжнафтострой” належить Ользі Мухоріній. Директором записана Ірина Римських.

Як повідомляли “Наші гроші. Запоріжжя”, в 2014 році “Запоріжнафтострой” було єдиним конкурентом [2] фірми “Антрацит Кепітал” на торгах від Новомиколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату “Паросток”, за результатами яких “Антрацит Кепітал” отримало замовлення на 521 тис. грн. При цьому, обидві фірми зареєстровані в Запоріжжі по вул. Сорок років Радянської України 39-А, хоча і в різних офісах. Офіційний телефон “Запоріжнафтострою” (2703737) вказувався в тендерній документації контактним для “Антрацит Кепітал”. Зокрема і на ці факти опиралася прокуратура [3], намагаючись пізніше визнати недійсним рішення конкурсного комітету “Паростку” по визначенню переможця у зв’язку з пов’язаністю учасників. Та як вказав суд, до часу розгляду справи фірма виконала умови договору з поставки вугілля в повному обсязі. По результату, жодна зі сторін не висувала іншій претензій стосовно виконання умов договору.

Також суд “критично оцінив” посилання прокурора на те, що учасники процедури торгів є пов’язаними між собою, “оскільки саме лише розташування суб’єктів за однаковою адресою, в одній офісній будівлі та користування одним багатоканальним телефоном не створює забороненої законом пов’язаності чи антиконкурентних дій”.

Антрацит Кепітал” належить запоріжцю Андрію Лебеді та донеччанину Анатолію Шихкерімову. Останній був співвласником кількох фірм разом Гіві Немсадзе та відомий [4] як член банди братів Немсадзе з прізвиськом “Звір”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/10/13/internat-kupyv-vuhillya-bez-konkursu-u-firmy-rozpylschytsi-zi-statusom-yakoji-pohodylasya-prokuratura/

URLs in this post:

[1] купувала: http://nashigroshi.org/2015/09/14/hto-v-ukrajini-pereplachuje-za-vuhillya/

[2] єдиним конкурентом: http://zp.nashigroshi.org/2014/10/06/shkola-kupyla-koshtovne-vuhillya-u-donetskoho-avtoryteta/

[3] опиралася прокуратура: http://zp.nashigroshi.org/2015/03/25/prokuraturi-hoch-i-zapizno-ne-vdalosya-dovesty-rozihrash-tenderu-donetskym-avtorytetom/

[4] відомий: http://www.ostro.org/articles/article-125295/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.