- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Мер Бердянська і депутати на сесіях вирішували власні земельні питання

Опублікував Editor 03.11.2015 @ 09:05 в Новини | No Comments

Міський голова Бердянська Олексій Бакай, секретар міськради Ірина Купцова та ще 10 депутатів неодноразово порушували антикорупційне законодавство, лобіюючи рішення своїх комерційних питань. Про це пишуть “Наші гроші” [1] з посиланням на матеріал Сергія Старушко у pro.berdyansk [2].

У 2010-2015 рр. у Бердянській міськради назбиралося 73 повідомлення про конфлікт інтересів, що згідно з антикорупційним законодавством забороняє депутату голосувати за будь-які рішення, які стосуються його чи близьких членів родини.

6 разів вступав у конфлікт інтересів мер міста Олексій Бакай, 5 разів – його менший син Дмитро, який є депутатом міськради.

Так, у 2013 році депутати на 5 років поновили договір оренди по передачі майже 0,04 пляжу на вул. Макарова, 39 фізособі-підприємцю Бакаю Олексію Олексійовичу, який є старшим сином мера. Втім, за даними Держземагентства, площа виділеної землі (кадастровий номер 2310400000: 08: 003: 0077) становить 0,16 га, що майже в 4 рази більше, ніж вказано в рішенні сесії.

У травні цього року на сесію виносився проект рішення щодо продовження ТОВ “Алекс і К”, засновниками якого є дружина і син мера, терміну оренди землі площею 2,65 га по вулиці Шаумяна, під ресторан, сауну, міні-готель. Олексій і Дмитро Бакай проголосували “за”, таким чином порушивши закон. Більше того, на тій сесії виносилась пропозиція відмовити “Алекс і К” у продовженні оренди та внести землю до списку для продажу на торгах. Депутати не підтримали цю ініціативу, проти голосували Олексій і Дмитро Бакай, і вдруге порушили антикорупційний закон.

Ще два повідомлення про наявність конфлікту інтересів у мера стосувалися надання пільг на оплату землі для дитячих оздоровчих закладів. Родині Бакай належить приватний дитячий табір “Райський куточок”. Депутати надали пільги лише комунальним і державним таборам, виключивши зі списку пільговиків приватні. За це рішення Бакаї не голосували, втім через кілька днів мер наклав на це рішення вето, і знову порушив закон.

На одній з сесій розглядалося питання про передачу в оренду Олексію Бакаю 0,03 га землі на Бердянській косі під установку трансформаторної підстанції. Вона знаходиться поруч з готелем “Vera Люкс”, що належить родині мера. Знову міський голова і його син проголосували “за”.

Секретар міськради Ірина Купцова повідомляла про конфлікт, коли ТОВ “Плаза інвестментс” її чоловіка Олексія Ревви намагалося отримати дозвіл на проведення капремонту приміщення у 315 кв м на вул. Ульянових, де знаходився офіс міської організації Партії регіонів, яку Купцова очолювала. Це питання кілька разів виносилося на сесію, і в кінці-кінців депутати надали дозвіл, Купцова головувала “за”.

Секретар також повідомила про сімейні інтереси, коли у 2014 році розглядався проект рішення про внесення змін до договору оренди її родичу-підприємцю Віталію Карі. Він просив депутатів змінити призначення використання нежитлового приміщення площею 195 кв м на “розміщення камер схову” на вул. Морозова, в якому насправді розташоване арт-кафе “Bosco”. Купцова підтримала проект, і допомогла своєму родичу зменшити плату за користування приміщенням.

“Олексій Бакай і група підконтрольних йому депутатів неодноразово порушували одну з норм Закону України “Про протидію корупції”. Законодавець передбачив за такий проступок лише дисциплінарну або адміністративну відповідальність. Тим не менше, ніхто з діючих депутатів і чиновників зовсім не поніс за це покарання”, – пише видання.

За попередніми даними [3], у першому турі виборів мера Бердянська Бакай програє своєму супернику Володимиру Чепурному від “Нашого краю”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/11/03/mer-berdyanska-i-deputaty-na-sesiyah-vyrishuvaly-vlasni-zemelni-pytannya/

URLs in this post:

[1] “Наші гроші”: http://nashigroshi.org/2015/11/02/mer-berdyanska-i-deputaty-na-sesiyah-vyrishuvaly-vlasni-zemelni-pytannya/

[2] pro.berdyansk: http://pro.berdyansk.biz/content.php?id=32560

[3]  даними: http://pro.berdyansk.biz/content.php?id=32482

[4] На бердянський суд дадуть ще 3 мільйони : http://zp.nashigroshi.org/2013/05/22/na-berdyanskyj-sud-dadut-sche-3-miljony/

[5] Базу відпочинку державного “Азмолу” виставили на продаж : http://zp.nashigroshi.org/2014/08/12/bazu-vidpochynku-derzhavnoho-azmolu-vystavyly-na-prodazh/

[6] “Агрінол” з орбіти Пономарьова дорого продав порту мастил, розігравши тендер з власними дилерами (додано) : http://zp.nashigroshi.org/2016/01/12/ahrinol-z-orbity-ponomarova-doroho-prodav-portu-mastyl-rozihravshy-tender-z-vlasnymy-dyleramy/

[7] Депутата сільради оштрафували за голосування на користь своєї невістки : http://zp.nashigroshi.org/2016/02/12/deputata-silrady-oshtrafuvaly-za-holosuvannya-na-koryst-svojeji-nevistky/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.