- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Запорізькі митники хотіли продати авіадвигуни з Ємену та Португалії, які залишила на зберігання “Мотор Січ”

Опублікував Editor 23.11.2015 @ 11:36 в Новини | 1 Comment

Головна військова прокуратура ГПУ порушила справу проти запорізьких митників, які намагались організувати продаж по заниженим цінам авіаційних двигунів,  залишених “Мотор Січчю” на складі відомства. Про це йдеться в ухвалі [1] Печерського районного суду м. Києва від 6 листопада, якою надано дозвіл на вилучення документів по справі.

Згідно матеріалів, у 2011-му році ПАТ “Мотор Січ”  уклало договір із Командуванням військово-повітряних сил та протиповітряної оборони республіки Ємен на капремонт і модернізацію восьми двигунів ТВ3-117 ВМА для гелікоптерів і з португальською компанією Heliportugal на капремонт одного двигуна та іншого обладнання.

Навесні 2015-го закінчився термін зберігання авіадвигунів з Ємену і Португалії на складах “Мотор Січі” і підприємство отримало згоду від начальника Запорізької митниці ДФС  на тимчасове зберігання двигунів на складі митниці терміном до 90-та днів.  По завершенню терміну митники, на думку слідчих, вирішили неправомірно та по заниженим цінам продати двигуни.

Запорізька філія держпідприємства МВС “Спецсервіс” оцінила обладнання по португальському контракту у 9,22 млн. грн., а ТОВ “Фірма Онікс” по єменському контракту – у 24,27 млн. грн. За висновками слідства, посадовці Запорізької митниці ДФС позбавили власників вищевказаного майна розпоряджатися ним на власний розсуд.

Дії митників кваліфіковані за ч.2 ст.191 Кримінального кодексу  – розкрадання майна з використання службового становища, та за ч.3 ст.410 КК – “Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем”.

ДП МВС “Спецсервіс” займається реалізацією [2] надлишкового майна Внутрішніх військ МВС. ТОВ “Фірма Онікс” реалізує [3] безхазяйне майно, що перейшло у власність держави. Співзасновниками “Фірми Онікс” є Олександр Куріпко (директор), Юрій Бризгун, Віктор Кривцун, Василь Кондрашов, Антоніна Дудіна, Людмила Максименко. Куріпко, Бризгун, Кривцун та Кондрашов також входять [4] до співзасновників “Страхової компанії “Кредо”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/11/23/zaporizki-mytnyky-hotily-prodaty-aviadvyhuny-z-emenu-ta-portuhaliji-yaki-zalyshyla-na-zberihannya-motor-sich/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://reyestr.court.gov.ua/Review/53417612

[2] реалізацією: http://www.mvs-specservis.com.ua/

[3] реалізує: http://www.onix.zp.ua/public/index.php?id=1

[4] входять: https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/13622789

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.