- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Багаторічний постачальник палива держустановам засвітився в схемах з Курченком

Опублікував Editor 24.11.2015 @ 13:24 в Новини | No Comments

ТОВ “Транс. Нафта” ухилилось від сплати податку на 34,97 млн. грн. Про це йдеться в ухвалі [1] Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 6 листопада, якою слідчим ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя ГУ ДФС надано доступ до реєстраційних документів фірми.

Згідно матеріалів, “Транс. Нафта” ухилилася від сплати податків шляхом проведення фінансових операцій з ТОВ “Торговий дім Ветек” і ПП “Сталь Трейд ХХІ”. При цьому, деталей справи не розкривається.

kurchenko [2]

З розшукової бази МВС

Власником ТОВ “Торговий дім Ветек” є кіпрська компанія Ветек трейдінг лімітед (Vetek Trading Ltd) безпосередньо і через ТОВ “ВЕТЕК нафтопродукт”. Всі компанії входить до холдингу ВЕТЕК (СЄПЕК – Східно-Європейська Паливно-Енергетична Компанія) Сергія Курченка, якого у квітні 2014 року СБУ оголосила в розшук за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – ” Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”. Йому інкримінували [3] зловживання з фінансовими операціями, ухилення від сплати податків при роботі на ринку паливно-енергетичного комплексу, тощо.

ПП “Сталь Трейд ХХІ” нині належить Світлані Пархоменко. В 2009 році податкові органи марно намагалися скасувати реєстрацію фірми, оскільки вона була зареєстрована на підставну особу, яка не мала наміру займатися підприємницькою діяльністю. На той час власником “Сталь Трейд ХХІ” було записано Кононенко Євгена Леонтійовича з Якимівського району.

“Транс.нафта” належить Олексію Сіротіну та Ірині Заболотній. Фірма володіє [4] чотирма АЗС під брендом “Полонія”. З 2010 року “Транс.нафта” отримала держпідрядів на суму 33,23 млн. грн. Найбільший, вартістю 3 млн. грн. [5], у вересні минулого року від ДП “Запорізький державний авіаційний ремонтний завод “МІГремонт”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/11/24/bahatorichnyj-postachalnyk-palyva-derzhustanovam-zasvityvsya-v-shemah-z-kurchenkom/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://reyestr.court.gov.ua/Review/53546387

[2] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2015/11/kurchenko.png

[3] інкримінували: http://www.theinsider.ua/business/56017f5116809/

[4] володіє: http://www.tn.zp.ua/index.php/products/azs

[5] вартістю 3 млн. грн.: http://zp.nashigroshi.org/2014/09/19/mihremont-kupyv-reaktyvnoho-palyva-na-try-miljony/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.