- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Начальник “районо” посприяв своїм родичам в отриманні шкільної землі

Опублікував Editor 04.12.2015 @ 16:55 в Новини | No Comments

За сприяння нинішнього заступника голови Комунарської райдержадміністрації Володимира Кузьменка ділянку під забудову в Комунарському районі отримали його родичі.  Про це пише Вікторія Бутко у газеті “Субота плюс”.

Згідно наявних у редакції документів, ділянка землі площею дев’ять соток по вулиці Снайперській, 39 перейшла у приватну власність ще 2007 року, коли начальником Комунарського відділу освіти був  саме Володимир Кузьменко. Тоді рішенням міськради ділянку забрали з володіння школи №20 і передали у власність Резніченко Людмилі Петрівні. Вже через рік вона подарувала ділянку своїй доньці Резніченко  Ірині Ігорівні, яка передарувала ділянку своєму чоловіку – Кузьменко Івану Петровичу – пасинку чиновника.

Сьогодні на вказаній ділянці замість спортивного поля  розташовуються два приватні будинки.

За словами сусідів, Іван Кузьменко користується лише одним будинком. Інший, начебто, продав завідуючому відділення урології 5-міської лікарні.

kuzmenko [1]Окрім цього, у 2008 році за сприянням Володимира Кузьменка у приватну власність відійшли ще дві ділянки землі по вул. Степній, 17  розміром у вісім соток кожна. Земля належала тоді Комунарському відділу освіти, яким і керував Володимир Кузьменко. Так,  він підписав відмову від цих ділянок на користь  Петренко Ганни Карпівни та Гузенка Павла Олександровича. Як виявилося, Ганна Петренко є тещою Володимира Кузьменка, а Павло Гузенко тісно співпрацював тоді з чиновником, зокрема, постачав продукти харчування в школи.

Кілька місяців тому прокуратура розпочала процес повернення земельних ділянок до комунальної власності в судовому порядку.

У 2010-2012 роках Володимир Кузьменко очолював міське управління освіти і науки, але звільнився за особистим бажанням,  після того як виявилося, що у тендерних закупівлях перемагали фірми з завищеними ціновими пропозиціями. У 2010 році був депутатом міської ради від Партії регіонів.

Іван Кузьменко у 2014 році був кандидатом у народні депутати від Опозиційного блоку по Комунарському району, а у липні 2015 році очолив його районний осередок.

До слова, Володимир Кузьменко підтвердив факт спорідненості лише з Іваном Кузьменком, а Людмила Резніченко і Ганна Петренко його не знайомі. Також Кузьменко заперечив факт підписанні відмов від ділянок.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2015/12/04/nachalnyk-rajono-pospryyav-svojim-rodycham-v-otrymanni-shkilnoji-zemli/

URLs in this post:

[1] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2015/12/kuzmenko.jpg

[2] “ЗТМК” не може заплатити 2 мільйони через тяжке фінансове становище : http://zp.nashigroshi.org/2013/06/04/ztmk-ne-mozhe-zaplatyty-2-miljony-cherez-tyazhke-finansove-stanovysche/

[3] Суд вдруге виправдав начальницю земвідділу, при якій додали 13 соток до маєтку Григоришина : http://zp.nashigroshi.org/2015/09/14/sud-vdruhe-vypravdav-nachalnytsyu-zemviddilu-pry-yakij-dodaly-13-sotok-do-majetku-hryhoryshyna/

[4] Кандидат від “Справедливості” встановлює теплолічильники на 41 будинок в Запоріжжі : http://zp.nashigroshi.org/2015/10/15/kandydat-vid-spravedlyvosti-vstanovlyuje-teplolichylnyky-na-41-budynok-v-zaporizhzhi/

[5] “ЗЕРЗ” переплатив депутату з групи Анісімова 600 тисяч за деталі : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/07/zerz-pereplatyv-deputatu-z-hrupy-anisimova-600-tysyach-za-detali/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.