- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

В обллікарні проходять обшуки в справі про закупівлю ангіографа за 25 мільйонів по завищеній ціні

Опублікував Editor 21.01.2016 @ 13:46 в Новини | 1 Comment

В робочому кабінеті головлікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки 20 січня пройшов обшук в рамках розслідування справи про розкрадання бюджетних коштів. Про це повідомляє [1] “Вся власть” з посиланням на власні джерела.

Слідчі дії проходили в рамках відразу двох кримінальних справ. Одна з них порушена за фактом розкрадання бюджетних коштів під час ремонту харчоблоку лікарні. Силовики підозрюють, що акти були закриті без фактичного виконання робіт. Підряд на ремонт харчоблоку лікарні вартістю 12,1 млн. грн.  у вересні 2015 року від Управління капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації отримало [2] ТОВ “ЄСС-плюс”.

Друга справа стосується закупівлі ангіографа (апарату для діагностики серцево-судинних захворювань), потенційно, по завищеній ціні. Його придбали в листопаді 2015 року за сприяння тодішнього губернатора, а нині голови Запорізької обласної ради Григорія Самардака. Саме він проходить головним свідком по справі.

Угоду вартістю 24,89 млн. грн. на придбання вказаного ангіографу КУ “Запорізька обласна клінічна лікарня” уклала з ТОВ “Сінергус” [3] 24 листопада 2015. Єдиним конкурентом виступило ТОВ “Біосенс” (авторизований дилер [4] Toshiba) з дорожчою на 0,1% пропозицією.

При цьому призупинити проведення процедури закупівлі намагалося ТОВ “Укрмедресурс”, стверджуючи про внесення замовником дискримінаційних умов в документацію торгів. Проте відповідну скаргу до Антимонопольного комітету з вимогою внесення змін фірма відкликала самостійно.

Поставити прилад мали до кінця року, і, згідно порталу використання публічних коштів “E-data”, 2 грудня 2015 року “Сінергусу” перерахували договірну суму в повному обсязі.

ТОВ “Сінергус” належить мешканцю Дніпропетровська Дмитру Охримчуку.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/01/21/v-obllikarni-prohodyat-obshuky-v-spravi-pro-zakupivlyu-anhiohrafa-za-25-miljoniv-po-zavyschenij-tsini/

URLs in this post:

[1] повідомляє: http://www.vv.com.ua/news/97559

[2] отримало: http://zp.nashigroshi.org/2015/12/25/firmi-z-odnym-pratsivnykom-viddaly-pidryadiv-za-rik-na-21-miljon/

[3] ТОВ “Сінергус”: http://synergus.com.ua/

[4] дилер: http://toshiba.net.ua/uk/dileru

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.