- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Рейдер TVi за 18 мільйонів визначить сейсмічний вплав на АЕС

Опублікував Editor 04.02.2016 @ 08:02 в Новини | 1 Comment

ВП “Запорізька АЕС” ДП “НАЕК “Енергоатом” за результатами тендеру 28 січня уклала угоду вартістю 832 тис. дол. США з компанією “Unix CZ s.r.o.” на виконання розрахунків на сейсмічний вплив устаткування та трубопроводів реакторного відділення енергоблоків №1 і №2 АЕС. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”

В гривневому еквіваленті вартість послуг становить 18,4 млн. грн. на час розкриття пропозицій у вересні 2015 року.

За відхилення пропозиції ТОВ “ІПП-Центр” вартістю 17,7 млн. грн. через невідповідність умовам документації торгів, конкурувала “Unix CZ s.r.o.” лише з ТОВ “Фундаментстроймакс” [1] (22,7 млн. грн.).

Замовник вимагав від учасників назви проектів з оцінки сейсмостійкості устаткування та трубопроводів енергоблоків АЕС, в яких брали участь працівники та результати яких погоджені ДІЯРУ, і самі погоджені документи.

“ІПП-Центр” подав скаргу до АМКУ щодо дискримінаційності цих вимог. Колегія згодилась і постановила усунути порушення та скасувати рішення, прийняті після розкриття.

Після повторної оцінки тендерний комітет відхилив “ІПП-Центр” через відсутність антикорупційної програми і акцептував заявку переможця.

Фірма вдруге поскаржилася до АМКУ. Відхилення визнали правомірним, однак задовольнили скаргу, бо замовник не підтвердив надсилання “ІПП-Центру” інформації про його відхилення. Також представник ЗАЕС не надав колегії протокол оцінки, складений за формою, і підтвердження, що її проводив саме тендерний комітет, а не “технічна комісія при комітеті з конкурсних торгів ВП ЗАЕС”.

Згодом “ІПП-Центр” знову не допустили до торгів і вдруге акцептували “Unix CZ s.r.o.”.

“Unix CZ s.r.o.” з 2002 по 2011 належала киянину Глібу Серебрякову. Протягом 2011 – початку 2014 років компанія належала американській “Maot LLC”. В квітні 2014 року 50%  чеської компанії знову зареєстрували на Серебрякова, а в квітні 2015 року інші 50% переоформили на чеську “GVS Praha s.r.o.”, якою Серебряков володіє одноосібно.

В свою чергу, керівниками “Maot LLC” є Самуель, Тимур, Ірина та Олександр Альтман. Останній відомий тим, що в 2013 році за допомогою судових рішень захопив [2] телеканал TVi. Серебряков також раніше значився серед керівників американської компанії.

Гліб Серебряков і Олександр Альтман у різний час були керівниками ТОВ “Атом-Енерго-Проект”, а Серебряков виступав засновником до 2013 року.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/02/04/rejder-tvi-za-18-miljoniv-vyznachyt-sejsmichnyj-vplav-na-aes/

URLs in this post:

[1] ТОВ “Фундаментстроймакс”: http://zp.nashigroshi.org/2014/02/24/vidsutnist-litsenziji-ne-zavadyla-pidpryjemstvu-otrymaty-chvert-miljona-za-tenderom/

[2] захопив: http://forbes.ua/business/1351642-kto-on-novyj-investor-telekanala-tvi

[3] В нардепи подався годувальник атомників, фірма якого отримала підрядів на чверть мільярда : http://zp.nashigroshi.org/2014/09/22/v-nardepy-podavsya-hoduvalnyk-atomnykiv-firma-yakoho-otrymala-pidryadiv-na-chvert-milyarda/

[4] Фірми розпиляли 600 тисяч на реєстраторі аварій для АЕС : http://zp.nashigroshi.org/2014/10/24/firmy-rozpylyaly-600-tysyach-na-rejestratori-avarij-dlya-aes/

[5] Запорізька АЕС розіграла мільйон на цемент між рідними фірмами : http://zp.nashigroshi.org/2014/12/18/zaporizka-aes-rozihrala-miljon-na-tsement-mizh-ridnymy-firmamy/

[6] Запорізька АЕС купила обладнання на 8 мільйонів у німецької фірми киянина : http://zp.nashigroshi.org/2015/11/10/zaporizka-aes-kupyla-obladnannya-na-8-miljoniv-u-nimetskoji-firmy-kyyanyna/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.