- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“Ремондіс” три роки не платив комунальникам за оренду ділянок під сміттєві баки

Опублікував Editor 08.02.2016 @ 17:26 в Новини | 1 Comment

ТОВ “Умвельт-Запоріжжя” має виплатити ЗКАП “Комунсантрансекологія”  736 тис. грн. заборгованості за оренду майданчиків під розміщення сміттєвих контейнерів. Відповідне рішення [1] прийняв Господарський суд Запорізької області 19 січня.

Згідно матеріалів справи, ТОВ “Ремондіс Запоріжжя” у вересні 2011 орендувала у запорізького комунального автотранспортного підприємства “Комунсантрансекологія” контейнерні майданчики під розміщення контейнерів для тимчасового зберігання побутових відходів.

За перший місяць такого користування оренда плата складала 58,75 тис. грн. і у подальшому прив’язувалась до щомісячного індексу інфляції.

Проте, ” Ремондіс Запоріжжя” відповідно до  підписаних актів здачі-приймання робіт не сплачувало оренду платню належним чином впродовж жовтня 2012 – жовтня  2015 років, що призвело до виникнення заборгованості у розмірі 495 тис. грн.

Виходячи з цього, “Комунсантрансекологія” подала до суду позов про стягнення 736 тис. грн. ( з урахуванням основної суми боргу, штрафу, інфляційних втрат, судового збору та 3% річних) з правонаступника “Ремондіс Запоріжжя” – ТОВ “Умвельт-Запоріжжя”.

Представники фірми не надали суду доказів сплати заборгованості за договором, а тому він задовольнив позов “Комунсантрансекології”, а також розстрочив виплату заборгованості на рік у зв’язку зі скрутним фінансовим становищем.

ТОВ “Умвельт-Запоріжжя” належить ЗКАП “Комунсантрансекологія” (44%) та ТОВ “Умвельт Україна” (56%). Останнім володіє німецька компанія  “АК Умвельтінвест ГМБХ” з кінцевим бенефіціарним власником Олександром Крівенцевим. Він був гендиректором “Ремондіс Україна”.

У листопаді 2015 року ТОВ “Ремодіс Запоріжжя” перейменували [2] у ТОВ “Умвельт-Запоріжжя”, яка і стала його правонаступником. Тоді ж частку в 56% німецької компанії “Remondis International GmbH”, яка була співвласником напряму і через ТОВ “Ремондіс Україна”, переоформили на  “Умвельт-Запоріжжя”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/02/08/remondis-try-roky-ne-platyv-komunalnykam-za-orendu-dilyanok-pid-smittjevi-baky/

URLs in this post:

[1] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/55278047

[2] перейменували: http://www.061.ua/news/1049990

[3] На реконструкцію освітлення дороги до мосту і самого мосту “Преображенського” дадуть 1,2 мільйони : http://zp.nashigroshi.org/2015/07/20/na-rekonstruktsiyu-osvitlennya-dorohy-do-mostu-i-samoho-mostu-preobrazhenskoho-dadut-12-miljony/

[4] Суд вдруге виправдав начальницю земвідділу, при якій додали 13 соток до маєтку Григоришина : http://zp.nashigroshi.org/2015/09/14/sud-vdruhe-vypravdav-nachalnytsyu-zemviddilu-pry-yakij-dodaly-13-sotok-do-majetku-hryhoryshyna/

[5] Кандидат від “Справедливості” встановлює теплолічильники на 41 будинок в Запоріжжі : http://zp.nashigroshi.org/2015/10/15/kandydat-vid-spravedlyvosti-vstanovlyuje-teplolichylnyky-na-41-budynok-v-zaporizhzhi/

[6] Начальник “районо” посприяв своїм родичам в отриманні шкільної землі : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/04/nachalnyk-rajono-pospryyav-svojim-rodycham-v-otrymanni-shkilnoji-zemli/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.