- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірма екс-помічниці нардепа Пономарьова розблокувала банкрутство державного “Азмолу”

Опублікував Editor 01.03.2016 @ 10:34 в Новини | No Comments

Верховний суд поновив ліквідацію ПАТ “Азовські мастила і оливи”. Про це повідомляється у “Діловій столиці” [1], пишуть “Наші гроші”.

Цим самим суд залишив [2] у силі постанову [3] Господарського суду Запорізької області від 15 квітня 2015 року, якою завод визнано банкрутом і розпочато процедуру ліквідації тривалістю 1 рік.

Місцева телерадіокомпанія “ЮГ” вже повідомила, що до 10 лютого 2017 року завод мають виставити на аукціон, бо передача активу інвестору – це єдиний спосіб врятувати підприємство.

ТРК “ЮГ” входить у місцевий медіахолдинг “Про100”, основними власниками якого є Юрій та Руслан Пономарьови, які володіють виробником і постачальником моторних масел – компанією “Агрінол”. Юрій та Руслан Пономарьови – племінники народного депутата з групи “Воля народу” Олександра Пономарьова.

Банкрутство державного заводу “Азовські мастила і оливи” (“Азмол”) почалося в кінці 2013 р. Підприємство, здатне щороку виробляти до 300 тис т масел і мастил, повністю зупинилося. У червні 2014 р. затверджено реєстр вимог кредиторів на суму більше 100 млн грн. Комітет кредиторів очолив Торговий дім “Азмол” (кінцевий власник – місцевий адвокат Дмитро Проскурін) з вимогами на 41 млн грн.

Далі ТД “Азмол” відступив право вимоги боргу компанії “Ультра Ойл”, яка скупила 80% кредитної заборгованості та ініціювала визнання держпідприємства банкрутом.

Видання зараховує компанію “Ультра Ойл” до сфери впливу нардепа Олександра Пономарьова. Зокрема тому, що директором “Ультра Ойл” є колишня помічниця нардепа – Олександра Сірош-Кусумова (2012-2014 рр.).

Від “Наших грошей”:

Основним власником “Ультра Ойл” є ПрАТ КУА “Славутич-Інвест”, яке належить ТОВ “Таврійська січ” Олександра Клошинського, ТОВ “Овіто Україна” Ольги та Валентини Ткаченків, кіпрській компанії “І.С.Інвестментс Лімітед” (директори-українці Олександр Клошинський та Олена Давиденко), ТОВ “Нео-Інформплюс”, що оформлене на белізький офшор “Пралін Інвест Лімітед”.

Скасовуючи рішення першої інстанції апеляційний і Вищий госпсуд виходили [4] з того, що держпідприємство “Азмол” не підлягає приватизації. Зокрема, за умовами закону 2004 р про призупинення приватизації підприємств нафтопереробної промисловості. Крім того, встановлено, що майна боржника не було оцінено. Також суд врахував відзив Фонду дерджмайна про відновлення виробництва і платоспроможності підприємства без процедури ліквідації.

Однак Верховний суд 10 лютого скасував [2] рішення апеляційного і Вищого госпсуду. Суд зазначив, що закон 2004 р. щодо призупинення приватизації підприємств нафтопереробної промисловості стосувався пакетів акцій, що перебувають у держвласності, а не об’єктів права державної власності підприємств нафтопереробної промисловості, щодо яких відсутня законодавча заборона їх приватизації. А завод “Азмол” не включений до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/03/01/firma-eks-pomichnytsi-nardepa-ponomarova-rozblokuvala-bankrutstvo-derzhavnoho-azmolu/

URLs in this post:

[1] “Діловій столиці”: http://www.dsnews.ua/economics/kto-zabral-smazku-u-bilousa-26022016102000

[2] залишив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/55953541

[3] постанову: http://reyestr.court.gov.ua/Review/43743415

[4] виходили: http://reyestr.court.gov.ua/Review/50794051

[5] Безкоштовну он-лайн трансляцію Бердянська міськрада оцінила в 24 тисячі : http://zp.nashigroshi.org/2013/05/31/bezkoshtovnu-on-lajn-translyatsiyu-berdyanska-miskrada-otsinyly-v-24-tysyachi/

[6] Розігруючи 22 мільйони підрядники застопорилися на 400 тисячах : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/08/rozihruyuchy-22-miljony-pidryadnyky-zastoporylysya-na-400-tysyachah/

[7] Бердянського депутата позбавили незаконних соток : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/25/berdyanskoho-deputata-pozbavyly-nezakonnyh-sotok/

[8] Туберкульозна лікарня вирішила придбати вугілля у бердянського ФОПівця, відкинувши дешевших дніпропетровців та донбасівців : http://zp.nashigroshi.org/2013/10/23/tuberkulozna-likarnya-vyrishyla-prydbaty-vuhillya-u-berdyanskoho-fopivtsya-vidkynuvshy-deshevshyh-dnipropetrovtsiv-ta-donbasivtsiv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.