- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірма, що постачає медичний кисень в лікарні, заявляє про тиск і маніпуляції слідчих

Опублікував Editor 14.04.2016 @ 07:20 в Новини | No Comments

ТОВ “Кріогнесервіс” заявляє про тиск з боку правоохоронних органів у ході розслідування кримінального провадження за звинуваченням у підробленні документів.

Після публікації новини [1] про кримінальне провадження, згідно з яким “Кріогнесервіс” нібито кілька років постачав в лікарні Запорізької області медичний кисень невідомого походження, фірма звернулася до редакції “Наших грошей” з проханням викласти її позицію.

“Кріогнесервіс” повністю спростовує фабулу обвинувачення у частині поставки лікарням кисню невідомого походження та якості. Юристи компанії надали копії платіжних доручень, які підтверджують закупівлю рідкого медичного кисню у компанії “Південтехгаз” у 2014-2015 рр. Цей рідкий кисень “Кріогнесервіс” у подальшому або перепродавав, або переробляв на газоподібний кисень. У компанії підкреслюють, що слідчі під час обшуку свідомо “не помітили” документи, які підтверджують поставки рідкого кисню між компаніями.

За даними слідства, “Кріогнесервіс” не має установки для виробництва газоподібного медичного кисню. Це теж спростували у компанії. Юристи вказують, що одна установка встановлена на підприємстві “Кріогнесервісу” в Києві. Крім того, у лікарнях фірма встановила кріоцистерни, у які закачується рідкий кисень, що потім переробляється на газоподібний.

Зауважимо, що запорізькі слідчі залучили до справи експерта. Ним виявилася колишня працівниця фірми-конкурента, яка за півроку до дачі показань пішла на пенсію.

Слідчі надали експерту для аналізу установку, яка ще не введена в експлуатацію. На підставі аналізу цієї установки, зокрема, був зроблений висновок про відсутність потужностей для виробництва медичного кисню.

Детальніше про цю справу читайте тут [2].


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/04/14/firma-scho-postachaje-medychnyj-kysen-v-likarni-zayavlyaje-pro-tysk-i-manipulyatsiji-slidchyh/

URLs in this post:

[1] новини: http://zp.nashigroshi.org/2016/03/10/v-likarni-kilka-rokiv-postavlyaly-kysen-nezrozumiloho-pohodzhennya-i-yakosti/

[2] читайте тут: http://zp.nashigroshi.org/2016/04/14/nasha-militsiya-nas

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.