- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Обленерго стягнуло з комунальників півмільйона за підключення до електрики модульного містечка для переселенців

Опублікував Editor 18.04.2016 @ 08:07 в Новини | No Comments

КП  “Управління капітального будівництва” має сплатити ВАТ “Запоріжжяобленерго” 453 тис. грн. боргу за підключення модульного містечка для переселенців до електропостачання. Відповідне рішення прийняв [1] Господарський суд Запорізької області 7 квітня.

Типові модульні споруди для тимчасового перебування переселенців із зони АТО в мікрорайоні Південному під’єднали до електропостачання згідно договору між КП  “Управління капітального будівництва” і ВАТ “Запоріжжяобленерго” в жовтні 2014 року. Згідно умов, плата за під’єднання становила 453 тис. грн., які комунальники мали сплатити до кінця 2015 року.

Втім, кошти КП  “Управління капітального будівництва” так і не сплатило, також проігнорувавши відповідні вимоги обленерго від лютого 2016 року. Тож ВАТ “Запоріжжяобленерго” і звернулося з позовом про стягнення коштів, який суд задовольнив, додатково стягнувши з комунальників 12 тис. грн. штрафних санкцій за прострочення платежів.

При цьому, суму штрафних санкцій суд зменшив вдвічі, оскільки прострочення платежу сталося у зв’язку з несвоєчасним фінансуванням зі сторони Департаменту житлово-комунального господарства міськради, який був головним розпорядником коштів при будівництві модульного містечка.

Нагадаємо, модульне містечко для тимчасових переселенців із зони АТО відкрили [2] в лютому 2015 року. Його будівництво фінансував уряд Німеччини і Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/04/18/oblenerho-styahnulo-z-komunalnykiv-pivmiljona-za-pidklyuchennya-do-elektryky-modulnoho-mistechka-dlya-pereselentsiv/

URLs in this post:

[1] прийняв: http://reyestr.court.gov.ua/Review/57096641

[2] відкрили: http://ngo.zp.ua/index.php/novosti/370-v-zaporozhe-otkryli-modulnyj-gorodok-dlya-pereselentsev

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.