- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Прокуратура розслідує знищення СБУшником доказів невинуватості Жука в отриманні хабара

Опублікував Editor 26.04.2016 @ 11:53 в Новини | No Comments

Прокуратура Запорізької області розслідує справу щодо знищення оперуповноваженим СБУ частини інформації, яка підтверджує невинуватість колишнього керівника Управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктора Жука у справі щодо отримання ним хабаря. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 15 квітня.

Згідно матеріалів справи, Управління капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації та директор ПП “Запоріжбудмонтаж-7” у листопаді 2011 року підписали договір підряду на будівельні роботи поліклініки Якимівської центральної районної лікарні по вул. Леніна, 30.

У кінці грудня 2012 року фірма подала на підпис начальнику управління капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації акти приймання виконаних робіт за місяць на 288 тис. грн. Згодом, “Запоріжбудмонтажу-7” перерахували 201 тис. грн.

Через декілька місяців начальник управління капітального будівництва Віктор Жук у своєму службовому кабінеті висунув вимогу директору “Запоріжбудмонтаж-7” щодо передачі хабаря у розмірі 80 тис. грн. за подальше фінансування будівельних робіт. У іншому випадку начальник погрожував розірвати договір з фірмою.

Через декілька тижнів Віктор Жук у службовому автомобілі на перехресті вул. Профcпілок  та 40 років Радянської України, поблизу магазину “Добриня” у Запоріжжі отримав від директора фірми частину хабаря у розмірі 50 тис. грн., після чого і був затриманий.

Виходячи з цього, Орджонікідзевський районний суд у жовтні 2014 року  засудив [2] Жука до умовної міри покарання. Чиновник свою провину не визнав, та стверджував, що гроші призначалися для передачі іншій особі в якості повернення боргу від директора фірми. Втім, вина колишнього начальника Управління капітального будівництва підтверджувалася аудіозаписами розмов, відеозаписами передачі коштів, наявністю помічених купюр, тож суд визнав винним Віктора Жука у скоєнні злочину та з огляду на позитивні характеристики і хворобливий стан та призначив два роки іспитового терміну.

Прокуратура згодом успішно опротестувала [2] це рішення в апеляційній інстанції. Окрім п’яти років ув’язнення, суд позбавив екс-чиновника права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки, з конфіскацією усього майна, яке належить засудженому на праві власності, та з позбавленням рангу державного службовця.

Та, відповідно до ухвали [1] Орджонікідзевського районного суду від 15 квітня 2016 року,  у ході проведення досудового розслідування по цій справі, оперуповноважений УСБУ в Запорізькій області знищив частину інформації, яка підтверджувала невинуватість Жука у скоєні злочину. Крім того, потерпіла особа пояснила, що незазначена у справі особа під час допиту в суді підтвердила факт знищення частини інформації.

Виходячи з цього, слідчі клопотали у суді про надання тимчасового доступу до відповідних матеріалів суду та кримінального провадження, на що отримали згоду.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/04/26/prokuratura-rozsliduje-znyschennya-sbushnykom-dokaziv-nevynuvatosti-zhuka-v-otrymanni-habara/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://reyestr.court.gov.ua/Review/57217565

[2] засудив: http://zp.nashigroshi.org/2015/02/13/eks-nachalnyk-upravlinnya-oda-taky-otrymav-realnyj-termin-uvyaznennya-za-koruptsiyu/

[3] Запорізькі води візьмуть під контроль : http://zp.nashigroshi.org/2013/06/20/zaporizki-vody-vizmut-pid-kontrol/

[4] Гектар узбережжя в Кирилівці роздають в оренду по тисячі за місяць : http://zp.nashigroshi.org/2013/09/06/hektar-uzberezhzhya-v-kyrylivtsi-rozdayut-v-orendu-po-tysyachi-za-misyats/

[5] Якимівська фірма за 600 тисяч визначить, де ж межа курортного узбережжя Кирилівки : http://zp.nashigroshi.org/2013/12/10/yakymivska-firma-za-600-tysyach-vyznachyt-de-zh-mezha-kurortnoho-uzberezhzhya-kyrylivky/

[6] В Якимівці всі судді відмовилися розглядати справу про хабарника-міліціонера, дружина якого працює в них помічницею : http://zp.nashigroshi.org/2015/10/01/v-yakymivtsi-vsi-suddi-vidmovylysya-rozhlyadaty-spravu-pro-habarnyka-militsionera-druzhyna-yakoho-pratsyuje-v-nyh-pomichnytseyu/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.