- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“Запоріжкокс” Ахметова підозрюють в ухиленні від сплати податків через безтоварні операції на 43 мільйона

Опублікував Editor 28.04.2016 @ 11:53 в Новини | No Comments

ПАТ “Запоріжкокс” підозрюється у проведені безтоварних господарських операцій з ТОВ “Торун”, що має ознаки фіктивності. Про це йдеться в ухвалі [1] Ленінського районного суду від 4 квітня.

Згідно матеріалів справи, ПАТ “Запоріжкокс” та ТОВ “Торун” протягом травня – вересня 2015 року провели господарських операцій на 42,9 млн. грн.

Згодом досудове слідство з’ясувало, що “Торун” не має на балансі складських приміщень, обладнання, відповідних транспортних засобів та інших логістичних потужностей для здійснення поставок такого обсягу та інтенсивності.

У суді слідчі також вказували на незначний проміжок часу для освоєння такої кількості коштів та середню щоденну інтенсивність операцій від 500 тис. грн. до 1,5 млн. грн.

При цьому в березні 2016 року було проведено обшук за місцем реєстрації фірми “Торун” в Дніпропетровську і фірми там не виявлено, лише вивіску з її назвою.

Окрім цього, слідчий відділ Ленінського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області виявив, що проти цієї фірми вже порушення кримінальне провадження в Дніпропетровську за внесення неправдивих даних до податкової звітності. Втім, слідчі дії за цим провадженням з незрозумілих причин не проводяться.

Тож вищевказане дає підстави слідчим вважати фірму “Торун” фіктивною і відповідно операції між “Торуном” та “Запоріжкоксом” безтоварними, що дає змогу формувати податковий кредит і валові витрати з метою зменшення податкового навантаження.

Оскільки “Запоріжкокс” відмовилося надати документи про взаємовідносинам з ТОВ “Торун”, слідчі звернулися з відповідним клопотанням про тимчасовий доступ до документів до суду, від якого отримали згоду.

Також в Донецькій області розслідується [2] кримінальне провадження про незаконні операції за участю фірми “Торун”, якими держпідприємству завдано збитків на суму 160 млн. грн.

ТОВ “Торун” належить херсонцю Денису Ложкіну, керівник – Сергій Радука.

ПАТ “Запоріжкокс” володіють Metinvest B.V. та ВАТ “Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь”, що належать Рінату Ахметову.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/04/28/zaporizhkoks-ahmetova-pidozryuyut-v-uhylenni-vid-splaty-podatkiv-cherez-beztovarni-operatsiji-na-43-miljona/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://reyestr.court.gov.ua/Review/57231357

[2] розслідується: http://reyestr.court.gov.ua/Review/55998044

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.