- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірма узаконила свої перевезення на 52-му маршруті

Опублікував Editor 06.05.2016 @ 08:01 в Новини | No Comments

ТОВ “Старавто” в судовому порядку домоглося поновлення автобусного маршруту №52 “Універсам – Автовокзал”. Відповідне рішення [1] Господарський суд Запорізької області прийняв 25 квітня.

Згідно матеріалів справи, рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від грудня 2011 року введено в дію рішення постійно діючого конкурсного комітету з автомобільного транспорту щодо визначення переможців конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах, в тому числі і ТОВ “Старавто” на маршруті №52 “Універсам – Автовокзал”. На цій підставі через кілька тижнів Виконком уклав угоду з фірмою на забезпечення перевезень за маршрутом.

Угода діє до кінця 2016 року. Втім, влітку 2012 року Виконком закрив [2] цей маршрут у зв’язку зі зниженням пасажиропотоку та виключив  з міської транспортної мережі.

Вже в січні 2016 року “Старавто” звернулося із запитом про затвердження розкладу руху автобусів на маршруті №52. Але Управління з питань транспортного забезпечення відмовило, зіславшись на рішення Виконкому від 2012 року про закриття маршруту, після чого фірма і звернулася до суду.

Як вказав суд, угоду про перевезення можна розірвати в односторонньому порядку у випадку вчинених порушень перевізником. Втім, жодних зауважень до “Старавто” від Виконкому не надходило і доказів можливих порушень не було надано під час судових засідань. Окрім цього, фірму не повідомили про закриття маршруту, хочу будь-які зміни мали б вирішуватися шляхом переговорів.

Відтак суд визнав, що рішення Виконкому про закриття маршруту суперечить умовам  Договору. Більше того, вказаний договір є діючим, а Виконком не звертався до суду з вимогою його розірвання.

Також “Старавто” повідомило, що фактично виконує  перевезення пасажирів  відповідно до умов конкурсу та  укладеної з ним  угоди, а пасажиропотік не зменшується та є необхідність вказаного маршруту.

Тож на підставі вищевказаного суд зобов’язав Виконавчий комітет Запорізької міськради виконувати свої зобов’язання за договором про надання послуг з перевезення, для чого поновити автобусний маршрут загального користування № 52 “Універсам – Автовокзал”.

“Старавто” було одним з низки перевізників, якого свого часу контролював [3] “смотрящий” Євген Анісімов через свого родича Сергія Котлярова. Пізніше власником фірми став Довженко Віктор Валерійович, а потім і до цього часу Линник Тетяна Костянтинівна.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/05/06/firma-uzakonyla-svoji-perevezennya-na-52-mu-marshruti/

URLs in this post:

[1] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/57430941

[2] закрив: http://meriazp.gov.ua/test/index.php?id=44&pid=8384

[3] контролював: http://zp.nashigroshi.org/2014/05/05/prymechanye-k-obosnovanyyu-povyishenyya-tsen-na-proezd/

[4] Запорізька фірма одягне армію на п’ять мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2014/10/23/zaporizka-firma-odyahne-armiyu-na-pyat-miljoniv/

[5] Театральний сквер в Запоріжжі передумали реконструювати : http://zp.nashigroshi.org/2015/04/22/teatralnyj-skver-v-zaporizhzhi-peredumaly-rekonstruyuvaty/

[6] Медуніверситет купив лінолеуму на мільйон в “Епіцентра”, який підіграв собі на торгах власним працівником : http://zp.nashigroshi.org/2015/07/08/meduniversytet-kupyv-linoleumu-na-miljon-v-epitsentra-yakyj-pidihrav-sobi-na-torhah-vlasnym-pratsivnykom/

[7] Запорізькі тепломережі мають сплатити “Нафтогазу” 230 мільйонів боргу до середини вересня : http://zp.nashigroshi.org/2015/07/23/zaporizki-teplomerezhi-mayut-splatyty-naftohazu-230-miljoniv-borhu-do-seredyny-veresnya/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.