- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Аеропорт відмінив тендер, до якого має претензії поліція і за яким хотіли віддати 3 мільйони змовнику

Опублікував Editor 11.05.2016 @ 10:24 в Новини | No Comments

КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” 5 травня відмінив процедуру закупівлі послуг з капітального ремонту літно-посадкової смуги. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Попередньо за цим тендером 6 квітня було акцептовано  ТОВ “Проектно-будівельна компанія “Манк.” вартістю 3,06 млн. грн.

Окрім “Манк.” на торги подалося ще четверо учасників: ТОВ “Віват Інвест” (3,56 млн. грн.), ТОВ “СК Флагман” (2,43 млн. грн.), ТОВ “Успіх-Плюс” (2,79 млн. грн.) і “Будпроект Україна” (2,56 млн. грн.). Проте, три найдешевші пропозиції були відхилені через невідповідність кваліфікаційним критеріям. Зокрема вказувалося, що надані копії договорів не підтверджують виконання аналогічних робіт, відсутність назв використовуваних матеріалів у кошторисі, відсутність деякий довідок, непронумерована пропозиція.

Тож єдиним конкурентом компанії “Манк.” виступило “Віват Інвест”.

При цьому, в грудні 2015 року Антимонопольний комітет України  визнав [1] компанію “Манк.” порушником антиконкурентного законодавства під час торгів на закупівлю робіт з реконструкції приміщень електропідстанції “Котовська”. Тоді “Манк.”  отримало [2]  підряд вартістю 1,2 млн. грн. угодивши свої дії з конкурентом. Відтак компанію оштрафували на 68 тис. грн і внесли до  реєстру [3]  підприємств-порушників  антиконкурентного  законодавства. Відповідно до законодавства, протягом трьох років пропозиції таких учасників торгів замовники зобов’язані відхиляти.

Вже 18 квітня аеропорт акцептував пропозицію іншого допущеного до оцінки пропозицій учасника – ТОВ “Віват Інвест” вартістю 3,56 млн. грн., зазначивши підставою ч. 3 ст. 31 профільного закону [4] про держзакупівлі. Згідно нього, зокрема, замовник акцептує іншу актуальну пропозицію на торгах у випадку письмової відмови переможця торгів від підписання договору, або неподання переможцем документів на підтвердження відсутності низки підстав для відхилення пропозиції (ст. 17 закону), в тому числі і притягнення до відповідальності за вчинення анти конкурентних дій.

Тепер офіційною причиною відміни закупівлі вказано недосягнення між замовником та учасником згоди щодо істотних умов договору.

При цьому, після опублікування інформації про акцепт пропозиції “Манк.” поліція провела перевірку [5] і виявила порушення. Окрім протизаконного акцептування пропозиції фірми, яку піймали на змові, слідчі вказали на складання аеропортом протоколу про наявність повного пакету документів у всіх учасників відкритих торгів. А вже після цього конкурсна комісія склала новий протокол, в якому вказала на відсутність документів у трьох учасників.

На даний час на підставі матеріалів Управління захисту Економіки  Нацполіції місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Очолює конкурсу комісію аеропорту директор комунального підприємства Віктор Біскупський.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/05/11/aeroport-vidminyv-tender-do-yakoho-maje-pretenziji-politsiya-i-za-yakym-hotily-viddaty-3-miljony-zmovnyku/

URLs in this post:

[1] визнав: http://www.amc.gov.ua/amku/control/ode/uk/publish/article/83085;jsessionid=A225D8C0775C2175F1B64704E190D718.app1

[2] отримало: http://2014.ukrenergo.energy.gov.ua/ukrenergo/control/uk/publish/printable_article?art_id=150268

[3] реєстру: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=104506&schema=main

[4] закону: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1197-18/print1453292211950151

[5] перевірку: http://zp.nashigroshi.org/2016/05/05/pislya-publikatsiji-nh-z-politsiya-pidtverdyla-spotvorennya-rezultatu-torhiv-i-vidkryto-kryminalnu-spravu/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.