- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Апеляція повернула на новий розгляд виправдальний вирок щодо роздачі земель в прибережній лісосмузі

Опублікував Editor 14.06.2016 @ 16:46 в Новини | No Comments

Апеляційний суд Запорізької області ухвалою [1] від 24 травня повернув на новий розгляд справу щодо незаконної передачі одинадцятьох ділянок землі, які належать ДП “Запорізьке лісове господарство”.

Згідно матеріалів справи, протягом грудня 2006 року – лютого 2009 начальник Вільнянського районного відділу земельних ресурсів Олена Приходько погодила одинадцятьом особам технічну документацію із землеустрою щодо права власності на ділянки ДП “Запорізьке лісове господарство” загальною площею 1,86 га у селі Круглик. Втім, дозволи надані без письмової згоди вказаного держпідприємства та вилучення земельних ділянок, без припинення права постійного користування ними і зміни цільового призначення, чим завдала збитків державі на 411 тис. грн.

Представники Олени Приходько у суді вказували, що сторона обвинувачення не надала жодного доказу на підтвердження її вини.

map_Prihodko [2]Так, реєстрацію державних актів та їх видачу здійснювала Філія Центру “Державного земельного кадастру”. Петро-Михайлівська сільська рада рішення про затвердження технічної документації із землеустрою приймала за відсутності відповідного висновку Приходько, тобто акти видавались на підставі саме рішень сільської ради. До того ж, жодний нормативно-правовий акт в сфері регулювання земельних відносин не містив підстав відмови органу земельних ресурсів у погодженні технічної документації.

Відповідно до технічної документації із землеустрою щодо однієї з ділянок, то вона складалась з 19 документів на 21 сторінці. Проте, до суду надали лише 16 сторінок, серед яких відсутній висновок відділу земельних ресурсів. Крім того, ця технічна документація не прошита та не скріплена печаткою розробника.

На підтвердження передачі земель у постійне користування, представники ДП «Запорізьке лісомисливське господарство» надали суду Постанову Ради Міністрів УРСР “Про десятирічний план створення та розвитку зелених зон міст і робітничих селищ УРСР на 1955-1964 роки”. Проте вона містить лише розмір загальної площі території зелених зон міст і робітничих селищ по областях, а тому не може бути належним доказом передачі земель у постійне користування підприємства.

Окрім цього, план встановленої межі земельної ділянки лісового фонду ДП “Запорізьке лісомисливське господарство” з населеним пунктом Круглик, складений лише у 2012 році.

Також при перевірці інформації, яка містилася в технічній документації, не виявили розбіжностей з тією інформацію про земельні ділянки, що була в наявності у Філії “Центр ДЗК”, адже обмінні файли щодо всіх ділянок були прийняті та затвердженні штампами.

Виходячи з цього, Вільнянський районний суд вироком [3] від 17 лютого 2015 року визнав невинуватою Олену Приходько.

Проте вже Апеляційний суд Запорізької області ухвалою від 24 травня 2016 року скасував вирок першої інстанції та призначив новий розгляд провадження. Так захист вказував, що висновки суду містять істотні суперечності, оскільки з одного боку суд визнає факт порушення вимог законодавства під час процедури надання у власність фізичним особам земельних ділянок, а з іншого боку вважає, що не доведена вина конкретно Олени Приходько в незаконному наданні земельних ділянок у приватну власність.

При цьому прокуратура просила апеляційний суд визнати Приходько винною і призначити їй покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки, з позбавленням права обіймати керівні посади на строк 3 роки та штрафу у розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; звільнити від покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Олена Приходько балотувалась [4] до Вільнянської районної ради від партії “Наш край” у 2015 році і очолює  місцеве Управління Держземагентства на цей час.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/06/14/apelyatsiya-povernula-na-novyj-rozhlyad-vypravdalnyj-vyrok-schodo-rozdachi-zemel-v-pryberezhnij-lisosmuzi/

URLs in this post:

[1] ухвалою: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58115425

[2] Image: http://zp.nashigroshi.org/wp-content/uploads/2015/03/map_Prihodko.jpg

[3] вироком: http://zp.nashigroshi.org/2015/03/02/sud-vypravdav-mistsevoho-zemlevporyadnyka-za-yakoji-rozdaly-pivtora-hektary-pid-budivnytstvo-v-pryberezhnij-lisozmuzi/

[4] балотувалась: http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2015/PVM056?PF6511=177&PID102=10684&PF7691=10684&PT001F01=100&rej=0&pt00_t001f01=100

[5] В полку продовольчих тендерників з’явився новобранець : http://zp.nashigroshi.org/2013/08/02/v-polku-prodovolchyh-tendernykiv-zyavyvsya-novobranets/

[6] Запорізька прокуратура коштує платникам податків 72 мільйони на рік : http://zp.nashigroshi.org/2013/12/17/zaporizka-prokuratura-koshtuje-platnykam-podatkiv-72-miljony-na-rik/

[7] Річне функціонування держадміністрацій коштує більше ста мільйонів : http://zp.nashigroshi.org/2014/01/16/richne-funktsionuvannya-derzhadministratsij-obijshlosya-v-blyzko-100-miljoniv/

[8] Тендерні вподобання чиновників руйнують бізнес вільнянського маслозаводу : http://zp.nashigroshi.org/2014/05/21/tenderni-vpodobannya-chynovnykiv-rujnuyut-biznes-vilnyanskoho-maslozavodu/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.