- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Підприємця за купівлю арештованого майна на договорнякових торгах посадили під нічний домашній арешт

Опублікував Editor 07.07.2016 @ 11:24 в Новини | No Comments

Слідче управління ГУНП в Запорізькій області розслідує справу про проведення фіктивних торгів по реалізації арештованого майна. Про це йдеться в ухвалі [1] Орджонікідзевського районного суду від 23 червня.

Згідно матеріалів справи, невказана фізична особа-підприємець за попередньою змовою з директором ТОВ “Укрспецторг групп” та провідним спеціалістом запорізької філії фірми з  22 листопада 2012 року по 27 листопада 2013 року створювали умови для унеможливлення подачі заяв на участь у публічних торгах з реалізації ввіреного філії на продаж арештованого майна. Так, вказані працівники умисно не відповідали на телефонні дзвінки, завдяки контрольно-пропускному режиму ПАТ “Центр торгівлі та відпочинку” в будівлі якого по пр. Соборності 92 знаходилась їх фірма, не давали дозволу на вхід та самі не виходили до потенційних учасників торгів.

В подальшому ці робітники фірми подавали до державних виконавців повідомлення про публічні торги та аукціони, що не відбулись з причини відсутності купівельного попиту. Далі вказане майно уцінювалося державною виконавчою службою, а потім реалізовувалось третім зацікавленим особам за незаконно заниженою вартістю.

Крім того, ці працівники складали протоколи щодо проведення аукціонів та публічних торгів щодо реалізації арештованого майна, які фактично не проводились.

Виходячи з цього, слідчі звернулись до суду із клопотанням про призначення цілодобового домашнього арешту вище згаданому ФОП. Адвокат підзахисного зазначила, що він має на утриманні малолітнього сина та займається організацією продажу продуктів харчування на узбережжі у Приморську з 6.00 до 22-00. Таким чином, суд застосував запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20-00 до 07-00 за адресою Запорізький район, селище Сонячне, вул. Виноградна, будинок № 52-В строком до 23 серпня 2016 року.

Будинок по Виноградній 52-в належить Сокуренко Карині Петрівні .

“Укрспецторг групп” була однією з чотирьох фірм які отримали від Мінюсту право реалізовувати арештоване майно у 2012 році. І ці фірми відносили [2] до сфери впливу тодішнього керівництва Мінюсту.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/07/pidpryjemtsya-za-kupivlyu-areshtovanoho-majna-na-dohovornyakovyh-torhah-posadyly-pid-nichnyj-domashnij-aresht/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58660627

[2] відносили: http://www.epravda.com.ua/rus/publications/2012/09/19/336001/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.