- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Приватні “ЖЕКи” кума “опоблоківця” не змогли відсудити 2 мільйона збитків у виконкому Мелітополя

Опублікував Editor 19.07.2016 @ 14:37 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 6 липня відмовив ТОВ “Комфорт-Мелітополь” та ТОВ “Житломасив” у відшкодуванні 2 млн. грн. збитків завданих Виконавчим комітетом Мелітопольської міськради.

Згідно матеріалів справи, в грудні 2012 року Виконавчий комітет Мелітопольської міської ради визначив ТОВ “Комфорт-Мелітополь” та ТОВ “Житломасив” виконавцями послуг з обслуговування житлових будинків та прибудинкових територій. Відповідні угоди були укладені терміном на 10 років.

Однак, вже через два роки конкурс на надання аналогічних послуг провело Управління житлово-комунального господарства Мелітопольської міськради, за результатами якого “Комфорт-Мелітополь” та “Житломасив” Виконком своїм рішенням виключив з виконавців цих послуг.

Влітку 2015 року фірми через суд домоглися визнання протиправним проведення конкурсу та визнали його результати недійсними. Вже в грудні 2015 року фірми через суд домоглися визнання протиправними відповідного рішення Виконкому про виключення їх з надавачів послуг обслуговування будинків та прилеглих територій.

Тож нині “Комфорт-Мелітополь” та “Житломасив” заявили позов про стягнення 2 млн. грн. в якості компенсації завданих збитків. Проте суд ці вимоги не задовольнив, оскільки  фірми не надали розрахунків спричиненої шкоди та підтверджуючих документів про це. Окрім цього, спірні договори діють на цей час і фірмам нічого не заважає працювати за ними.

ТОВ “Комфорт-Мелітополь” та ТОВ “Житломасив” належать Володимиру Твердохлібу та Віктору Герасимову. Раніше замість Гарасимова співвласником фірм був Віктор Дядьков – чоловік [2] сестри колишнього мера Мелітополя Сергія Вальтера.

В свою чергу Твердохліб – кум колишнього заступника мера та нинішнього депутата міської ради від “Опозиційного блоку” Юрія Оніщука. Саме Оніщук виступав [3] лобістом заведення приватних фірм на цей ринок. В минулому році Оніщук та Твердохліб створили [4] нову управляючу компанію “Наш ЖЕК”.

“Комфорт-Мелітополь” та “Житломасив” не мали власного майна та обладнання, і вони його орендували у КП “Житломасив”. До того ж фірми мають [5] значну заборгованість із заробітної плати перед працівниками.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/19/pryvatni-zheky-kuma-opoblokivtsya-ne-zmohly-vidsudyty-2-miljona-zbytkiv-u-vykonkomu-melitopolya/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://zp.nashigroshi.orgТОВ%20

[2] чоловік: http://ria-m.tv/news/1985/u_kuma_byivshego_zama_gorodskogo_golovyi_kp_otsudilo_dolg.html

[3] виступав: http://ria-m.tv/news/1282/kto_postavil_melitopol_v_pozu.html

[4] створили: http://news.mspravka.info/news/94153

[5] мають: http://www.gorod-m.zp.ua/melitopol/pochti_poltora_goda_u_gorozhan_vlasti_nezakonno_zabirayut_den_gi/

[6] Інтернати знайшли в області лише одного постачальника палива. Кожен свого, улюбленого : http://zp.nashigroshi.org/2013/06/24/internaty-znajshly-v-oblasti-lyshe-odnoho-postachalnyka-palyva-kozhen-svoho-ulyublenoho/

[7] Прочищати мелітопольські труби будуть кияни : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/12/prochyschaty-melitopolski-truby-budut-kyyany/

[8] В Мелітополі прибирати вулиці будуть на Мерседесі : http://zp.nashigroshi.org/2013/10/01/v-melitopoli-prybyraty-vulytsi-budut-na-mersedesi/

[9] Податківці за несплату земельної оренди заарештували рахунки близької фірми Хоменку, який збирав “тітушок” для розгону майдану : http://zp.nashigroshi.org/2015/07/06/podatkivtsi-za-nesplatu-zemelnoji-orendy-zaareshtuvaly-rahunky-blyzkoji-firmy-homenku-yakyj-zbyrav-titushok-dlya-rozhonu-majdanu/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.