- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірму підозрюють у крадіжці зерна банкрутуючого держпідприємства на 2 мільйони

Опублікував Editor 27.07.2016 @ 12:46 в Новини | No Comments

Слідчі підозрюють ПП “Антей” у привласненні зерна ДП “СП “Лазурне” загальною вартістю 2,2 млн. грн. Про це йдеться в ухвалі [1] Мелітопольського міськрайонного суду від 6 липня.

Згідно матеріалів справи, ще у 2007 року порушено провадження щодо банкрутства ДП “Сільськогосподарське підприємство “Лазурне”, яке триває і до теперішнього часу.

Для виплати заборгованості підприємство займається профільною сільськогосподарською діяльністю. Так, ДП “СП “Лазурне” та ПП “Антей” у березні 2014 року уклали угоду щодо збирання врожаю озимої пшениці та ячменю. За кожен оброблений гектар фірмі окрім понесених витрат мали заплатити 256 гривень прибутку.

Через декілька місяців сторони підписали акти приймання-передачі робіт про оброблення фірмою  “Антей” 546 га полів. Відповідно до цього підрядник мав отримати 712 тис. грн. (567 тис. грн. – понесені витрати на збір та 145 тис. грн – прибуток).

Згодом сторони уклали акт про зарахування зустрічних однорідних вимог, внаслідок чого попередня заборгованість фірми перед державним підприємством за купівлю зерна покрила необхідну суму щодо сплати за збір врожаю.

Втім, це зарахування сторони здійснили з порушенням законодавства, оскільки, знаходячись у стані банкрутства, підприємство мало погодити таке рішення з комітетом кредиторів. Окрім цього, всупереч вимогам договору, “Антей” не надало копії документів підтверджуючих понесені витрати зі збору врожаю.

Також, фірма у липні-серпні 2014 року безпідставно заклала на свої особові рахунки зібране зерно “Лазурного” на загальну вартість 2,2 млн. грн, і цим незаконно обернула його на свою користь. У подальшому ж посадові особи “Антею” переоформили врожай на користь третіх осіб: ПП ВКП “Селеніт-К, ТОВ “Транс-експедиція” та ТОВ ТД “Мегатекс”.

Виходячи з цього, слідчі клопотали у суді про отримання тимчасового доступу з можливістю вилучення оригіналів документів щодо руху зерна ПП “Антей” по особовим рахункам, на що отримали згоду.

ПП “Антей” належить Олексію Чумаку.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/27/firmu-pidozryuyut-u-kradizhtsi-zerna-bankrutuyuchoho-derzhpidpryjemstva-na-2-miljony/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58781671

[2] Запоріжжяобленерго закупило лічильники з дистанційним контролем : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/09/zaporizhzhyaoblenerho-zakupylo-lichylnyky-z-dystantsijnym-kontrolem/

[3] Держохоронці накупили датчиків на більш ніж 4 мільйони : http://zp.nashigroshi.org/2014/04/24/derzhohorontsi-nakupyly-datchykiv-na-bilsh-nizh-4-miljony/

[4] Спійманий на тендерній змові екс-депутат облради підозрюється в несплаті 4,5 млн. грн. податків : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/31/spijmanyj-na-tendernij-zmovi-eks-deputat-zaporizkoji-oblrady-pidozryujetsya-v-nesplati-45-mln-hrn-podatkiv/

[5] В Мелітополі з третьої спроби віддали донецьким підряд в 7 мільйонів на ремонт вулиць : http://zp.nashigroshi.org/2016/06/13/v-melitopoli-z-tretoji-sproby-viddaly-donetskym-pidryad-v-7-miljoniv-na-remont-vulyts/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.