- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“Водоканал” стягнув півмільйона боргу з фірми колишнього комунальника, який ховався в Росії від тюрми

Опублікував Editor 30.08.2016 @ 13:57 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 18 серпня стягнув з ТОВ “Комунгосп центр” 533 тис. грн. боргу на користь запорізького КП “Водоканалу”.

Згідно матеріалів справи, КП “Водоканал” та ТОВ “Комунгосп центр” у вересні 2009 року уклали угоду щодо надання послуг з водопостачання та приймання стічних вод строком на один рік. Договір згодом неодноразово автоматично продовжувався.

Проте за період з серпня 2014 по травень 2016 років фірма отримала послуг на 714 тис. грн., а сплатила лише 161 тис. грн. і таким чином заборгувала 553 тис. грн. Ці акти-рахунки “Комунгосп центр” підписала без зауважень, проте гроші до кінця так і не сплатила.

Виходячи з цього, представники “Водоканалу” звернулись із відповідним позовом до суду, який і було задоволено.

ТОВ “Комунгосп центр” належить Сергію Горобцю, Тарасу Мазуру та Сергію Ковтуненко. Останній у якості директора КП “Михайло-Лукашівський сількомунгосп Вільнянського району” підозрювався [2] у розтраті майна підприємства шляхом заміни металевих труб на пластикові з подальшим продажом на металобрухт і привласненням грошей. Загальна вартість демонтованих водопровідних систем склала понад 325 тис. грн.  Згодом Ковтуненка оголосили у міждержавний розшук та знайшли у Росії, звідки провели екстрадицію в Україну. Влітку минулого року суд залишив Ковтуненка під домашнім арештом на час слідства і з тих пір перебігу справи у судовому реєстрі не відображено.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/08/30/vodokanal-styahnuv-pivmiljona-borhu-z-firmy-kolyshnoho-komunalnyka-yakyj-hovavsya-v-rosiji-vid-tyurmy/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/59788507

[2] підозрювався: http://zp.nashigroshi.org/2015/08/29/dyrektora-kp-yakyj-rik-ochikuvav-v-rosijskomu-sizo-ekstradytsiji-do-ukrajiny-na-batkivschyni-lyshyly-pid-domashnim-areshtom/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.