- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Прокуратурі не сподобалося продовження комбінату Богуслаєва оренди ставків на 25 років

Опублікував Editor 31.08.2016 @ 10:59 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 17 серпня скасував розпорядження голови Кам’янсько-Дніпровської райдержадміністрації та додаткові угоди щодо продовження оренди земельних ділянок ПАТ “Запорізький рибокомбінат”.

Згідно матеріалів справи, голова Кам’янсько-Дніпровської районної державної адміністрації у лютому 2006 року виніс розпорядження про затвердження технічної документації із землеустрою щодо складання договору оренди 4 земельних ділянок загальною площею 1639 га для ведення штучного риборозведення. Згодом ця райдержадміністрація та ВАТ «Запорізький рибокомбінат» уклали відповідні договори зі строком оренди на 10 років.

Напередодні сплину цих термінів голова райдержадміністрації Валерій Свєшніков на прохання комбінату в березні 2016 року видав нове розпорядження про продовження строку оренди на 15 років, а через місяць сторони у додаткових угодах прописали термін вже на 25 років.

Та прокуратура вказала, що райдержадміністрація перевищила свої повноваження щодо розпорядження земельними ділянками під водою, оскільки такі рішення згідно змін Земельного та Водного кодексів від 2013 року має приймати Запорізька облдержадміністрація.

Виходячи з цього, суд визнав незаконними та скасував відповідне розпорядження та укладені додаткові угоди. В той же час суд відмовив у вимозі повернення ділянок, оскільки початковий договір все ще діє.

Головним акціонером ПАТ “Запорізький рибокомбінат” є “Мотор Січ” (72%), яке контролює [2] народний депутат В’ячеслав Богуслаєв.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/08/31/prokuraturi-ne-spodobalosya-prodovzhennya-kombinatu-bohuslajeva-orendy-stavkiv-na-25-rokiv/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/59823673

[2] контролює: http://www.motorsich.com/rus/profile/president/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.