- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Фірма тендерних махінаторів за допомогою ліквідатора не повертає банку 64 мільйони за кредитом

Опублікував Editor 07.09.2016 @ 12:09 в Новини | No Comments

ТОВ “Згода” заборгувало ПАТ “Промінвестбанк” за кредитним угодами 64 млн. грн. і приховало кошти від продажу заставного майна. Про це йдеться в ухвалі [1] Ленінського районного суду від 25 серпня.

Згідно матеріалів справи, ТОВ “Згода” та ПАТ “Промінвестбанк” з 2006 року і протягом кількох років уклали кілька угод на відкриття мультивалютної кредитної лінії, з передачею в заставу певного майна.

Проте, як з’ясувало досудове слідство, службові особи ТОВ “Згода” використали ці кредитні кошти за своїм розсудом, умови угоди щодо повернення кредитних коштів не виконали, а згодом з метою неповернення коштів намагалися ліквідувати фірму за постановою Господарського суду Запорізької області. Втім, не змогли цього зробити, оскільки Вищий госпсуд України відповідну постанову скасував. У подальшому, ліквідатор підприємства Микита Нікітенко незаконно реалізував заставне нерухоме майно фірми, а грошові кошти від реалізації до банку так і не надійшли. Таким чином фінустанова отримала шкоду в розмірі 64 млн. грн.

ПАТ “Промінвестбанк” у липні 2016 року направило клопотання про долучення доказів та проведення додаткової перевірки, проте будь-якого повідомлення про його розгляд не отримало.

Виходячи з цього, представники банку звернулись до суду із скаргою на бездіяльність слідчого та зобов’язанням його долучити до справи докази та провести перевірку, що і було задоволено.

ТОВ “Згода” належить Денису Москаленко. Фірма його батька Федора Москаленко – ТОВ “Запорожснабпромконтакт” – у 2013 році виграла [2] підряд від “Запорізької АЕС” на поставку двох пристроїв загальною вартістю 1,52 млн. грн. Тоді конкурентом переможцю виступила ТОВ “ТБ “Промислові системи, ЛТД”. Контактний номер телефону “Запорожснабпромконтакту” співпадав з номером телефону ТОВ “Енпром”, контактною особою якого вказувався Сергій Шапара. Директором “ТБ Промислові системи, ЛТД” також значився Сергій Шапар.

Окрім цього, “Енпром” мала спільну юридичну адресу з ТОВ “Торговий будинок “Промтрейд”, співвласником якого був Денис Москаленко.

Номером телефону “ТБ “Промислові системи, ЛТД” користувалося [3] “Нід Транс” – тоді ще фірма згаданого у справі ліквідатора Микити Нікітенка, також телефон співпав і з  ТОВ “Арді Марго” того ж Нікітенка та Антона Тарасова.

Нікітенко є партнером Москаленка-молодшого по ТОВ “Консалтингово-правова група “Діалог”. Директором останньої є Ольга Лях, у 2004-2008 рр. вона разом з Нікітенком мала фірму зі схожою назвою – ТОВ “ТБ “Промислові системи” (без “ЛТД”).

ТОВ “Енпром” загалом отримало [4] підрядів в системі “Енергоатому” і Запорізької АЕС на суму щонайменше 4,97 млн. грн. , “Запорожснабпромконтакт” в системі “Енергоатому” – 60 млн. грн., а ТОВ “ТБ Промислові системи, ЛТД” –103 млн. грн.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/09/07/firma-tendernyh-mahinatoriv-za-dopomohoyu-likvidatora-ne-povertaje-banku-64-miljony-za-kredytom/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/59994784

[2] виграла: http://zp.nashigroshi.org/2013/10/28/tender-na-pivtora-miljony-vid-aes-rozihraly-firmy-z-povyazanymy-adresamy-ta-telefonamy/

[3] користувалося: http://zp.nashigroshi.org/2015/11/02/enerhoatom-nareshti-kupyv-obladnannya-dlya-zaporizkoji-aes-u-najdeshevshoho-uchasnyka-za-29-miljoniv/

[4] отримало: http://zp.nashigroshi.org/2016/05/16/panama-papers-svij-ofshor-buv-u-rodyny-hendyrektora-aes/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.